-
ja ne mogu reci da sam protiv, ovisi o kakvom homeschooligu je rijec..ako se to moze organizirano sprovesti dapace (da postoji online edukacija za roditelje, testovi, cetvrtgodisnji ispiti za provjeru znanja, eventualno testiranje predznanja roditelja, homeschooling instruktori za satove koji roditelji ne mogu sami kvalitetno odraditi), također je potrebna inspekcija da se vidi da li dijete napreduje..mogli bi se organizirati i dvogodisnji programi pripreme roditelja na ulogu koja ih ceka jer ne studiraju ni ucitelji bezveze, ima tu puno toga za nauciti..opet, neki roditelj ce mozda biti puno puno bolji od dosta ucitelja koji nisu uvijek sjajni..
Iste stvari bi voljela i kod klasicnog skolstva, prakticni seminari za profesore (kako sto kvalitetnije drzati nastavu, koje udzbenike izabrati, na koji nacin uciniti nastavu zanimljivom, multimedijalna nastava uz male troskove, prakticna nastava koju moze imati svaki predmet (dakle ne bubanje napamet nago primjena znanja), zajednicki rad djece na "projektima", kako osmisliti zanimljive domace zadace..nagrade za profesore koji imaju visok postotak uspjeha na maturi, nagrade profesora od strane ravnatelja za pokazan trud, inspekcija nastave koja bi mogla mentorirati profesora kako svoje greske popraviti..
Inace profesorske sam struke ali ne radim u skolstvu, predajem jezik u privatnoj skoli str. jezika..za nas koji radimo taj posao se vecina tih stvari podrazumjeva- imamo mentore, radionice, feedback ucenika, koristimo internet, radimo interaktivne materijale, skeniramo i modificiramo materijale s drugog jezika, imamo polusemestralne ispite za ucenike i finalni ispit, radimo po stranim knjigama (svaki semestar gledamo koje su nove knjige izasle i da li su bolje, kupujemo nove materijale, obradjujemo aktualne teme s tv-a, casopisa, novina, interneta), imamo nenajavljene dolaske drugih profesora na sat na hospitacije, kod nas se ne moze dogoditi da profesor dodje nepripremljen na sat, da nije odlican u svom jeziku, da ucenici vec nakon 1. stupnja ne vladaju gradivom koje su tamo naucili (a to znaci primjena znanja u govoru)..sram me priznati da ljudi koji u nasoj skoli idu na 1. stupanj njemackog ga pricaju bolje nego ja nakon 9 godina ucenja u drzavnoj skoli (a bez lazne skromnosti sam stvarno osoba koja voli jezike i brzo pamti)...da, ima nesto i u broju polaznika koji je duplo manji, medjutim puno ovisi i o radu profesora..dakle potrebna je kompletna reforma skolstva opcenito..apsolutno sam za homeschooling ako roditelj i mentori mogu jednako dobro pripremiti dijete kao i drzavna skola sto bi se provjerilo i ispitima a to roditeljima koji nemaju skolu u blizini olaksava posao ili pak smatraju da ga bolje mogu sami educirati
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma