Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moram i ja još reć (neću napisat za kraj jer nikad se ne zna ) da svaki iole razuman oblik HS mora tražiti ogroman trud roditelja. ako nije po kurikulumu, još i veći. ovako bar imaš neki plan po kojem radiš. mora tražiti njihovu strašnu organizaciju, itekakve pripreme. moš se provuć s jednim satom matematike uz ručak, ali već sa sljedećim, taj ručak će ti debelo izgoriti dok ti objašnjavaš razlomke. ovo usputno objašnjavanje kemije dok mutiš putar nije to - to svi mi radimo, ali to nikako nije dovoljno.
    ako je riječ o onom sistemu koji je saradevi spominjala, da djeca sama uče, da roditelj ne glumi učitelja, to još više truda iziskuje.
    jedina mogućnost za to, kako se meni čini, jesu ovi kružooci gdje se moraš potruditi za taj jedan dan u tjednu.
    i biti siguran da se i ovi ostali isto tako trude.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    moram i ja još reć (neću napisat za kraj jer nikad se ne zna ) da svaki iole razuman oblik HS mora tražiti ogroman trud roditelja. ako nije po kurikulumu, još i veći. ovako bar imaš neki plan po kojem radiš. mora tražiti njihovu strašnu organizaciju, itekakve pripreme. moš se provuć s jednim satom matematike uz ručak, ali već sa sljedećim, taj ručak će ti debelo izgoriti dok ti objašnjavaš razlomke. ovo usputno objašnjavanje kemije dok mutiš putar nije to - to svi mi radimo, ali to nikako nije dovoljno.ako je riječ o onom sistemu koji je saradevi spominjala, da djeca sama uče, da roditelj ne glumi učitelja, to još više truda iziskuje. jedina mogućnost za to, kako se meni čini, jesu ovi kružooci gdje se moraš potruditi za taj jedan dan u tjednu.i biti siguran da se i ovi ostali isto tako trude.
    Apsolutno!Mene je iznenadilo kako je teško radit s predškolcem. Da je riječ o školarcu bilo bi još više debilane, sigurna sam.Mi smo imali taj spelt okolnosti da dijete nije išlo u vrtić zbog zdravlja i bili smo doma. Ja sam pokušala dati mu nešto programa i rada da ga zabavim, podučim, a i bistrić je pa je demolirao kuću ako mu mozak nije imao hrane.Iz prve ruke - to je kuluk kakvog ne možeš zamisliti.Sve pripremiš, smisliš, skopiraš - i onda skužiš da je premalo.Ili na previsokoj razini, preniskoj, da je dosadno ili nezanimljivo. Ili da si fulao ceo fudbal. Neke knjige, slikovnice, igračke uopće nemaju prođu. I onda se možeš slikati za male novine, dok ne skontaš što ćeš još... a puno toga što ti skontaš, dijete neće. A ono što hoće - ne možeš i ne znaš.Ili da je emotivni neki problem zasijenio sve što treba napraviti, pa nema kuhanja, gasiš sve i pomažeš mu da skuži, savlada ono što ga frustrira...Motivirati klinca, složiti raspored dana - još ako je više djece doma - to je nešto što trebaš biti doktor organizacije, predškolske ili školske didaktike i imati srce ko kuća...I da ponovim - to je bila više-manje igra s djetetom. Ali i igra na nekom stupnju razvoja traži određeno znanje, praksu, vježbu, razumijevanje, smisao... Da je škola, i da planiraš ozbiljno HS dijete, to treba pogledati sebe u ogledalo i reći - ja sad žrtvujem xy godina i crknut ću, ali dobro, vrijedit će. ako ćeš ga pustiti da pase koze, onda je cijela rasprava o HS-u izlišna. Pustiš ga da pase koze, i gotovo. Iako i to ima prednosti. Koliki bi manageri pasli koze, nakon svega.Nakon što sam imala čast isprobati kako je to pružiti djetetu sve što mu treba doma (a da u vidu imaš mogućnost nastavka školovanja i razvitka djeteta na svim planovima na kojima ima sposobnosti) klanjam se profesionalcima do poda i prezadovoljna sam vrtićem, i sekcijama i tehničkom kulturom, i trenerima. Sve mi je pet.Mislim da je jako lako s neke visine pljuvati na sve to skupa, ali nije opravdano. Većinom je kod nas sve dovoljno dobro da nije (po mom) još došlo do toga da moramo u masovne razmjere HS-a. Ove situacije s bolesti i to, to je priča za sebe, ali uvijek su škole i druge ustanove izlazile u susret djeci s ovim ili onim poteškoćama.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    (neću napisat za kraj jer nikad se ne zna )
    Ma za kraj posta cvijeta, ne odjavljujem se s teme.
    Iako ovdje više ništa nemam za reći jer je stvarno uzalud, fascinira me dubina ljudskog uma, pa se stalno iznova vraćam, ćitam, pišem... premda znam da ne služi nićemu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •