Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Rozice, prosječna osoba nema pojma o latinskom i grčkom. Jedva govori materinji. Moja najnovija saznanja sa popisa našeg stanovništva.

Ok, sve to što pišeš je tebi u redu. A, sad, što da tvoje dijete želi u školu? Ne samo u jednu, nego u više njih odjednom? Kći moje prijateljice završila je osnovnu i osnovnu glazbenu sa 5,0, redovna je na Lidranu, plesu i nekakvoj likovnoj Š. Sada ide u dvije srednje škole ( moram li spominjati 5,0) od kojih je jedna glazbena, a druga na stranom jeziku. I već sad zna na koja DVA studija će ići. I sve to ŽELI. I izlazi sa vršnjacima i vršnjakinjama.

Što bi ti napravila na mjestu njene mame? Ona je stavila svoj život na čekanje i posvetila se toj, posebnoj djevojčici (djevojci već). Tata zarađuje za sve to. HS ne bi zadovoljio takvo dijete ni u predškoli.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ps: da je moje dijete lumen ili posebno kao ova djevojčica o kojoj ti pričaš, ja bi mu platila sve vrste privatnih učitelja i tutora kako bi se ono realiziralo kad bi vidila da su moje mogučnosti za njega limitirajuće. Nažalost u ovoj našoj državi mogu ja plačat privatne učitelje koliko hoću, ako moje dijete nije prošlo kroz sustav ono ne može polagati maturu tj. prijemni ispit, iako bi možda bilo obrazovanije od većine školski obrazovane djece.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Rozice, prosječna osoba nema pojma o latinskom i grčkom. Jedva govori materinji. Moja najnovija saznanja sa popisa našeg stanovništva.
    Istina, al znam ga kao npr. mm koji je ućio samo 2 godine u srednjoj i još je šarlatanio jer mu je latinski išao na živce, tj. imao je 2-3, ali kasnije, pošto je sa nekih 23-24 postao lud za znanjem, sam je sebe naučio neke osnove koje su mu bile potrebne da bi mogao čitati knjige itd. Eto iskreno ja gledam njega, provlačio se kroz srednju i faks kroz iglene uši, škola mu je išla na živce, bio je buntovnik bez razloga. On je sad ko hodajuća enciklopedija, taj zna razgovarat na svaku temu, ima svoje mišljenje o svemu, čita, ne pretjerujem, po 3-4 sata dnevno i to ne samo Bibliju istražuje; nekad mi više ide na živce to što kad idemo spavat ugasimo svijetlo a on upali svoju speleološku lampicu, dofura 3-4 knjige u krevet i čita do kasno u noć. Učenje je proces koji traje cijeli život, i mislim da je često puno čvršče ono znanje koje steknemo svojevoljno u zrelijim godinama nego ono koje je mnogima nametnuto da stiću zbog ocjena.

Isto tako, kad vidim toliki strah zbog zakona, kontrola i svega, ne mogu se otrgnut misli da stvarno danas živimo bez ikakvih ideja što je prava sloboda; normalno nam je da nas snimaju kamerama na svakom koraku, prate naš gps, da nas legitimiraju kako kome i gdje padne na pamet, da čekamo u redu na avion satima i još dopustimo da nas skidaju i pregledaju, neke čak i analno jer nas je strah terorizma, i ovaj ulazak u EU, obečavaju nam svakojake nove privilegije koji su za naše dobro, a trpaju nas u nekakav savez tipa bivšeg SSSRa iz kakvog smo se jedva izvukli prije 20 godina, i koji nam samo nameće nova pravila i zakone koji nas apsolutno limitiraju i uskračuju nam slobodu. Današnje društvo je toliko vođeno strahom da ćemo prihvatit bilo što što nam sistem nametne pod izlikom da je za naše dobro.

Ne želim da moje dijete tako razmišlja i živi. Radije bi da cijeli život ovce voda na pašu al da je otvorenog uma i da shvaća koncept slobode.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •