-
OK¸ piše da su roditelji dužni odgajati uzdržavati i obrazovati svoju djecu ali piše isto tako da ljudi imaju pravo živjeti u skladu sa svojim uvjerenjima - zagovaranje HS u mom slučaju proizlazi iz mojih uvjerenja.
Obavezno školstvo bez opcije HSa je znak totalitarnog režima u kojem školstvo tj. sistem postaje važniji od pojedinca, jer je full važno da se ljudi tj. djeca indoktriniraju idealima režima. Ako ti se daje samo jedna opcija školovanja tj. ako se sistemu daje pravo na tolike kontrole,to je dokaz da ne živiš u slobodnom društvu. A sve izlazi iz pretpostavke da će više visoko obrazovanih ljudi stvoriti bolju državu. I to što će večina tih ljudi na kraju završiti svi na istom mjestu, pokrečući državnu ekonomiju i u današnje doba jedva sklapajući kraj s krajem više nije problem "velikih" jer od nas oni svoju korist izvuku one way or the other.
Prema sistemu Mare, prema sistemu, ne društvu (oprosti što te uvlačim ali izgleda da niko ne kuži razliku između to dvoje i zato se svi osjećaju uvrijeđenima - a kad vide Kosoricu na TVu bez beda pljuvaju po njoj). I ako znaš profesore iz moje škole onda bi zapravo trebala shvatiti o ćemu govorim, ne poznajem ni jednu osobu koja je prošla kroz ruke istih a da o njima ne misli slično kao ja. Ali to nije poanta, jer da, bilo je dobrih profesora koji su me baš inspirirali. Ja HS ne zagovaram zbog svojih "trauma iz djetinstva" jer hvala Bogu nemam neke traume iz škole, samo imam sječanja koja su činjenice, i kad ih ovako nakon 20-25 godina sagledam objektivno mislim da su mnogi od tih profesora bili koma i zbog njih vjerovatno tada nisam mogla uživati u školi onako kako su mnogi od vas uživali.
Zagovaram HS jer je sukladan mojim uvjerenjima, i da sam bila najsretnije dijete u školi svejedno bi danas vjerovala da je ta opcija za moju djecu bolja. Ne mislim da sam stručnija ni blizu od učitelja ili profesora, to sam naglasila puno puta, ali mislim da svome djetetu mogu pružiti znanje koje mu je potrebno da se kasnije sam ili uz stručniju pomoć nadograđuje.
n.grace planiram tražiti izuzeće svakako u slučaju moje djece ukoliko zakone ne bude izglasan, ali bilo bi mi mnogo draže kad bi mi to pravo bilo dano bez nekih prevelikih borbi i molbi.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma