Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Mene zanima što to znači da netko ne bi dijete podučavao trigonometriji?
    Znači li to da ta djeca neće znati izračunati kolika je površina zida koji treba obojati?
    Ili koliko metara materijala treba za sašiti stolnjak?

Pa trigonometrija je svud oko nas, svakodnevna i svakonoćna...
    Moja none bila jedna od cjenjenijih švelja u Dubrovniku a T od trigonometrije nije učila u školi, sama radila sve krojeve. Ja zarađivala u fušu kao "pitur i slikar" a nisam neke velike izračune radila, zapravo skoro nikakve za pituravanje, za oslikavanje sam radila skice. Kad radim stol ili stolicu u drvu radim izračune i skiciram, al sigurno ne koristim http://lavica.fesb.hr/mat1/predavanja/node91.html a to sam naučila od tate matematičara, koji iako sve to ima u malom prstu ni u ludilu ne bi koristio trigonometrijske formule za every-day stvari kao što je šivanje ili rađenje u drvu (a i jedno i drugo radi veoma često jer smo svi u obitelji nekako sam-svoj-majstor).

n.grace ja ne mislim da je problem u meni ako jasno i javno rečem koja su moja uvjerenja jer ih se ne sramim, već u onima koji misle da me imaju pravo na osnovi tih uvjerenja napadati i personalizirati raspravu.
    A ako ja rečem da u totalitarističkom sistemu nema prava glasovanja jel i onda napadam Hrvatsku?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ja zarađivala u fušu kao "pitur i slikar" a nisam neke velike izračune radila, zapravo skoro nikakve za pituravanje, za oslikavanje sam radila skice.
    pa kako bez trigonometrije izračunaš površinu zida
    visina x širina, jel tako?
    to je trigonometrija, ma kako ti to zvala.

i tvoja baka je znala da joj za košulju treba materijala "dužina plus rukav"... nije to neka visoka matematika, pogotovo što čuješ od nekoga, pa prenosiš dalje, s generacije na generaciju.
    ali, i to JEST trigonometrija.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    n.grace ja ne mislim da je problem u meni ako jasno i javno rečem koja su moja uvjerenja jer ih se ne sramim, već u onima koji misle da me imaju pravo na osnovi tih uvjerenja napadati i personalizirati raspravu.
    A ako ja rečem da u totalitarističkom sistemu nema prava glasovanja jel i onda napadam Hrvatsku?
    Ok, Roza, samo daj. I drugi pišu iz svojih uvjerenja kojih se ne srame. A napadi nisu isključivo jednostrani, to se vidi i u tvom postu u kojem se obraćaš meni u duhu toljage, nepismenosti i mužnje ovaca.
    Samo ne znam kakve sad veze ima glasovanje s pravom na HS? Što je sljedeće, smrtna kazna?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •