Joj, ne pratim više puno ovaj forum, ali evo moram ovo napisati - već mi užasno idu na živce te spike o kontroli društva, ispiranju umova, nekreativnosti onih koji se školuju unutar škole i slično... Užasno patetično i nepotrebno.
mislim da je najlakše pokupiti se i pobjeći iz iskvarenog društva koje ne funkcionira onako kako bismo mi htjeli. Najteže je ostati u tom društvu i potruditi se nešto promijeniti. I smiješno mi je misliti da će škola ili kakav određeni način školovanja nešto strašno utjecati na djetetovu kreativnost - za to postoji tako puno faktora a onda se ovdje uvijek hvata za jedan ili dva. I koliko sam shvatila ovdje se uglavnom misli na nekakvu umjetničku kreativnost, a zaboravlja se da i znanstvenici mogu biti kreativni. Sve skupa dobila sam utisak da bi se HS djeca razvila prilično jednosmjerno...
Smiješne su mi te priče, kao društvo/sistem ništa ne valja, tlači nas, a onda da bi i homeskulirao svoju djecu koristiš stvari koje su napravljene, izmuljene i što već, iz ovog društva. Društvo je proizvod mnogih generacija, konglomerat mnogih jedinki koje su se igrom slučaja upetljale u mrežu života. Ni ja ne prihvaćam sve što društvo nudi, ali mi već idu na živce priče pojedinaca koji misle da su oni jadni ugroženi zato jer napredno misle i zato će izvući svoju djecu kako bi ih spasili svog ovog jada. Čak mi se čini da sam imala bolje mišljenje o HS dok nisam počela čitati što se o tome piše ovdje. Vidim da HS apsolutno ni u čemu nije bolji od školovanja u školi, sve je relativno - i školovanje u školi i HS.. A također mi je smiješno misliti da djeca sve steknu i nauče u školi i da ih samo škola oblikuje. Na ovom forumu ima hrpa čudnih ideja i stavova da sam sad morala ovako malo žestoko ispisati jer mi se ne da više puno sudjelovati u raspravi (nemam ni vremena)...
Čak mi je Mikkin muž zvučao najsolidnije i dao najnormalnije razloge za HS, nešto o čemu sam i ja mislila. jedino što mi se ne sviđa ta ideja da djecu podučava bilo tko, bilo kada i bilo kako. I ne govorim to toliko iz perspektive didaktike nego iz perpsektive toga da se ne bih usudila ostaviti djecu s ljudima koje ne poznajem dobro ( u školi bar postoje neke kontrole, iako se i tamo može naći luđaka)..
eto, ne znam jesam li bila jasna, ali stvarno nemam vremena za neke dubokoumne misli, a opet nisam mogla prijeći preko nekih stvari (jer se smatra da smo mi koji damo i najmanju kritiku o HS na razini ovaca koje ne razmišljaju nego slijepoo slijede stado... Roza stalno govori o svojim newageovcima prijateljima i sličnima - isto kao što neki od nas mogu biti o ovce pa voljeti HDZ ili masone i ovi mogu biti ovce pa slijediti određenu ideju života pa htjeti da im djeca odrastu na takvoj ideji... ovce ovdje ovce tamo, ne vidim u čemu je razlika... jasno mi je da neki roditelji žele nešto drugo i meni je sasvim u redu da im se to dopusti, ali mislim da je prilično glupo od njih smatrati da time svojoj djeci daju neku aspolutnu istinu ili slobodu.. .
toliko od mene..

Odgovori s citatom