Pa to sam ti upravo i napisala. Nemam brojke, prvenstveno jer mi se ne da traziti (sigurno mozes naci, ako te zanima), ali postotak obitelji u kojoj neki problem zlostavljanja nije identificiran jer dijete ne ide u formalnu skolu, bilo javnu ili privatnu, je vjerojatno zanemariv. Sigurno ima pokoji primjer, ali jednako tako ih ima i s druge strane, kad institucija ne vidi (ili ignorira) sto je posve jasno.
pulinka, ne stignem sad pa vidi ima li ovdje nesto od statistika koje te zanimaju: https://www.homeschoolinginminnesota...chool/research Mislim da, sto god bilo, pokriva i US, ne samo Minnesotu, s obzirom da je istina ovo sto kli_kli kaze, razlicito je sve od drzave do drzave. Minnesota je poznata po dobroj, razvijenoj socijalnoj politici pa se tu nudi i pokusava svasta, opcenito, neke stvari uspjesno, a neke bas i ne.
Mojem starijem nikako ne odgovara online skola, a za mladju mi je bas zao da nemam neke jasne opcije (osim da smo uzeli neki program na razini MN ili SAD-a). Njoj bi to zapravo bolje leglo. Ali hebes ga, nismo racunali da bi trebala u formalni preschool u skolskom sistemu (sto je trenutno online), a u vrticki preschool je ne saljemo zbog situacije i muza (plus se vrtic opet zatvorio zbog pozitivnih slucajeva). Sad naravno u sustavu nema mjesta, s obzirom da je nismo upisivali way back when.

Odgovori s citatom