Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nisu li romska djeca takodjer zakonski obveznici sto se tice skole? Kako ih onda ta obavezna skola ne uspijeva spasiti iz ralja romskog nacina zivota koji, brat bratu i uz svo duzno postovanje razlicitosti, nije bas nesto idealan?

Samo jos jedna potvrda da nema savrsenog sustava i savrsenih rjesenja koji spasavaju cijeli svijet.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Nisu li romska djeca takodjer zakonski obveznici sto se tice skole? Kako ih onda ta obavezna skola ne uspijeva spasiti iz ralja romskog nacina zivota koji, brat bratu i uz svo duzno postovanje razlicitosti, nije bas nesto idealan?

Samo jos jedna potvrda da nema savrsenog sustava i savrsenih rjesenja koji spasavaju cijeli svijet.

Puno romske djece uopce ne govori hrvatski kada dodje u skolu i to je najveci razlog njihovog skolskog neuspjeha. Do skolske dobi takodjer su vec naviknuti da su oni drukciji i ne mijesaju se s neromskom djecom i to je isto veliki problem. Puno malih Roma ponavlja razred cak u osnovnoj skoli, ne znam koliko im je dostupna dopunska nastava hrvatskog, ali njima bi trebao pomocnik u nastavi, a pomocnika u nastavi je u Hrvatskoj tesko dobiti.

Ali ja sam imala u susjedstvu romsku obitelj koji su prihvatili nas konvencionalan nacin zivota i njihova se djeca ni po cemu nisu razlikovala od moga. Moja kci je isla s jednom od curica u vrtic, kasnije smo se odselili, pa ne znam kako se dijete snaslo u skoli, ostali su bili jos todleri.

Sama si rekla da savrseni sustavi i rjesenja ne postoje, tako ja ne bih govorila o tome ciji je nacin zivota idealan a ciji nije, nego bih bila sretna kad bi svatko dobio mogucnost i podrsku da izabere kako zeli zivjeti. I naravno da cu ja kao roditelj direktno ili indirektno utjecati na zivotne odluke svoga djeteta, ali zelim da moje dijete vidi i dozivi i druge nacine razmisljanja osim moga i zato je zelim izloziti ljudima iz onih krugova koje inace ne bi upoznala. Mozda to jesu kliseji, ali ja vjerujem u to da zajednica odgaja dijete, i takodjer ona s lukovima i strijelama, i ta mi je draga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •