Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Kod HS nema ocjena, djete savlada gradivo tempom kojim može i na način na koji najbolje razumije i koji su roditelji utvrdili da njihovom djetetu najbolje paše.

ponavljam - koliko roditelj može biti objektivan?
    I kako roditelj može procjeniti koji tempo je zadovoljavajući?
    Tako možeš desetogodišnjaka učiti slova i reći da njemu paše tempo s puno ponavljanja i utvrđivanja gradiva.

Meni je obrazovanje prebitan čimbenik da bi smatrala da se to može prepustiti needuciranom (za to) roditelju da sam odredi kad i koliko će dijete učiti.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    ponavljam - koliko roditelj može biti objektivan?
    I kako roditelj može procjeniti koji tempo je zadovoljavajući?
    Tako možeš desetogodišnjaka učiti slova i reći da njemu paše tempo s puno ponavljanja i utvrđivanja gradiva.

Meni je obrazovanje prebitan čimbenik da bi smatrala da se to može prepustiti needuciranom (za to) roditelju da sam odredi kad i koliko će dijete učiti.
    Pa ako je roditelj osoba koja nema nikakvih mentalnih i psihičkih poteškoća, lako je za pretpostavit da može shvatiti kakav tempo paše njihovom djetetu.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ako je roditelj osoba koja nema nikakvih mentalnih i psihičkih poteškoća, lako je za pretpostavit da može shvatiti kakav tempo paše njihovom djetetu.

Roza o čemu pričaš?
    Dijete živi u društvu, a ne u svijetu samo sa roditeljima gdje je obrazovanje nužno u mjeri u kojoj to procjeni mama.
    A društvo ima svoje "standarde". dakle ne može roditelj procijeniti kakav tempo paše njegovom djetetu ako je standard propisan.
    Kako ti možeš odrediti da tvom djetetu odgovara tempo da sa 12god. nauči tablicu množenja ako je standard da se to savlada sa 7.
    mislim - možeš to odrediti.

No kako će se onda tvoje dijete prilagoditi visokoškolskoj ustanovi? Gdje je tempo propisan, a ne određuje ga mama.
    Osim misliš dao mu ni faks ne treba i da i to možeš doma.
    Posljednje uređivanje od icyoh : 09.12.2010. at 16:56

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

No kako će se onda tvoje dijete prilagoditi visokoškolskoj ustanovi? Gdje je tempo propisan, a ne određuje ga mama.
    Prilagodilo bi se isto kao i tvoje, jer tempo je kako sama kazes propisan, a ne prilagodjen onima koji dolaze iz sustava. Njihova prednost je u tome sto su od prije upoznata da tempo postoji. Cini mi se neprikladnim smatrati da do svoje 18-e godine osoba nije shvatila da sustav zahtjeva prilagodbu bez obzira iz kojeg obrazovnog miljea potice.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Roza o čemu pričaš?
    Dijete živi u društvu, a ne u svijetu samo sa roditeljima gdje je obrazovanje nužno u mjeri u kojoj to procjeni mama.
    A društvo ima svoje "standarde". dakle ne može roditelj procijeniti kakav tempo paše njegovom djetetu ako je standard propisan.
    Kako ti možeš odrediti da tvom djetetu odgovara tempo da sa 12god. nauči tablicu množenja ako je standard da se to savlada sa 7.
    mislim - možeš to odrediti.

Nisam ja izmislila HS i nisu tisuće ljudi koji HS-aju svoju djecu po svijetu luđi ili gluplji od mainstream-a poput tebe zato prekini i ti a i ostali protivnici HS-a prilazit raspravi kao da su svi koji HSaju svoju djecu egositični manipulatori koji na kraju "proizvedu" debile.
    Malo se educirajte - OPET PONAVLJAM - pa priđite raspravi na naćin da možemo biti ravnopravni - jer na ovaj način kao da pričam teletu koje bulji u šarena vrata. Raspravljamo o sistemu koji svugdje funkcionira savršeno dobro i iz njega izlaze normalni socijalizirani ljudi koji sasvi dobro funkcioniraju u društvu, završavaju fakultete (ako je to ono što žele) imaju posao i obitelj. A, kao što Marta kaže, "lekciju" iza matke odrade dok kuhaju ručak.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •