Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
Mene zanima što to znači da netko ne bi dijete podučavao trigonometriji?
Znači li to da ta djeca neće znati izračunati kolika je površina zida koji treba obojati?
Ili koliko metara materijala treba za sašiti stolnjak?

Pa trigonometrija je svud oko nas, svakodnevna i svakonoćna...
Moja none bila jedna od cjenjenijih švelja u Dubrovniku a T od trigonometrije nije učila u školi, sama radila sve krojeve. Ja zarađivala u fušu kao "pitur i slikar" a nisam neke velike izračune radila, zapravo skoro nikakve za pituravanje, za oslikavanje sam radila skice. Kad radim stol ili stolicu u drvu radim izračune i skiciram, al sigurno ne koristim http://lavica.fesb.hr/mat1/predavanja/node91.html a to sam naučila od tate matematičara, koji iako sve to ima u malom prstu ni u ludilu ne bi koristio trigonometrijske formule za every-day stvari kao što je šivanje ili rađenje u drvu (a i jedno i drugo radi veoma često jer smo svi u obitelji nekako sam-svoj-majstor).

n.grace ja ne mislim da je problem u meni ako jasno i javno rečem koja su moja uvjerenja jer ih se ne sramim, već u onima koji misle da me imaju pravo na osnovi tih uvjerenja napadati i personalizirati raspravu.
A ako ja rečem da u totalitarističkom sistemu nema prava glasovanja jel i onda napadam Hrvatsku?