Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    Svaka čast svakome, ali tko si u današnje vrijeme može priuštiti obrazovati dijete sam ako nije doktor preko nekoliko znanosti.
    Ali čekajte, sve to znanje svih tih različitih specijalista mi utrpavamo jednom jedinom djetetu. Može li ono to primiti? Svi znamo da ne. Pa zašto onda uopće to radimo? Zašto gubimo vijeme?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa Vidi poruku
    Ali čekajte, sve to znanje svih tih različitih specijalista mi utrpavamo jednom jedinom djetetu. Može li ono to primiti? Svi znamo da ne. Pa zašto onda uopće to radimo? Zašto gubimo vijeme?
    Može
    jerbo su svi ti ljudi dovoljno obrazovani da znanje predoče na adekvatnom nivou

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Može
    Da je tako imali bi naciju genijalaca, jerbo svi idemo u školu i uće nas raznorazni specijalisti. Pa zašto onda nemamo naciju genijalaca?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Da je tako imali bi naciju genijalaca, jerbo svi idemo u školu i uće nas raznorazni specijalisti. Pa zašto onda nemamo naciju genijalaca?
    jer imamo-em prirodna ograničenja, em nismo poznati po ustrajnosti, em sigurno nije dovoljno imati jednog učitelja na 30 djece.
    Nije da školski sustav nema manjkavosti-al meni je i dalje neusporediv s radom jedne (kakve god-ali nekvalificirane) osobe s jednim (kakvim god)djetetom.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A da su obrazovani od strane roditelja onda bi sigurno bili pametniji, bolji u matematici, pravopisu, engleskom itd...

Ne vidim na koji način prosječno pametan roditelj može djetetu prenijeti cjelokupno znanje koje bi u školi prenosilo 15 različito educiranih profesora.
    OK, doktor možda može sinu bolje objasniti biologiju, no što je sa matematikom i hr?
    Ili smo toliko nadobudni da mislimo da sami znamo sve? I to bolje od profesora.
    Ili smo pak dovoljno samouvjereni da znamo da djetetu ne treba ništa više znanja od onog koje mi posjedujemo?

Npr nekome ne leži pravopis, a leži mu matematika.
    I sad će taj naučiti dijete matematiku, no neće pravopis jer djetetu pravopis ne treba.

Da ne spominjem da bi dovelo do toga da od djeteta, svjesno ili nesvjesno, stvaramo svoju kopiju u int. smislu. Teško da će roditelj informatičar potaknuti dijete da postane mikrobiolog. Niti ima znanja da prenosi potrebno iskustvo iz predmeta koje mikrobiolozi traže.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Može
    Ja u cijelom svom skolovanju i u Eminom dosadasnjem, nisam naisla na ovakvog nastavnika/profesora. Nazalost, ali to je debelo utjecalo na moje formiranje stava o obrazovanju kod kuce.
    I najbolji skolski sustav s odlicnim strucnjacima dobar je za dio djece (mozda i vecinu), ali nije dobar za svu djecu. Nekoj djeci, za postizanje optimuma, treba drugaciji pristup. I bilo bi krasno kad bi im se omogucio.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Ja u cijelom svom skolovanju i u Eminom dosadasnjem, nisam naisla na ovakvog nastavnika/profesora. Nazalost, ali to je debelo utjecalo na moje formiranje stava o obrazovanju kod kuce.
    I najbolji skolski sustav s odlicnim strucnjacima dobar je za dio djece (mozda i vecinu), ali nije dobar za svu djecu. Nekoj djeci, za postizanje optimuma, treba drugaciji pristup. I bilo bi krasno kad bi im se omogucio.
    apsolutno se slažem, tj. nemam iskustvo, osim vlastitog, ali slažem se s time da na našem sustavu treba raditi jako puno. Prvenstveno na indvidualizaciji pristupa, a za to su nužne promjene u normama, načinima zapošljavanja...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •