Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
Hm, a što je sa pravima djece na obrazovanje? Koliko je prema djetetu fer da roditelj za njega odabire razinu obrazovanja, i da nema šansu dobiti neku opće određenu razinu?
Ja uopce ne shvacam HE/HS kao zakidanje djeteta za obrazovanje. Moj je stav da dijete ostvaruje pravo na obrazovanje na puno kvalitetniji nacin nego unutar skolskog sustava.
Koliko je fer da sustav odabire nacin i razinu obrazovanja za dijete i ocjenjuje/vrednuje dijete iskljucivo i samo prema ocjenama?

Sve sto sam do sad procitala ili cula ili dozivjela necije iskustvo iz druge ruke (izuzevsi antireklamu HE-u u americkim TV serijama gdje su svi prikazani kao ekstremni slucajevi zanemarivanja djece ), govori u prilog tome da HE djeca dobivaju vise nego neku prosjecnu razinu obrazovanja, samo s manje stresa i neugodnih popratnih iskustava i u ritmu koji njima vise odgovara od nekog ritma udarenog svima jednako.
U sustav ulaze kasnije (srednja skola ili univerzitet), dobro nabildanog samopouzdanja i zdrave samosvijesti i jednakog ili veceg znanja od prosjecnog vrsnjaka.