Malo me plaši potreba da svako dijete mora biti Nobelovac...(Naravno da će moje biti)
Ako prihvaćam opciju homeshoolinga, to može biti jedino u društvu koje prihvaća da nisu sva djeca jednaka inteligencijom, sklonostima, da na ovom svijetu ima mjesta i za lučkog radnika i neurokirurga...Da je vrijednost i jednog i drugog kao čovjeka ista...Ali plaća neće biti jednaka...I to je nešto što se uči u školi, ne mogu svi imati sve petice...I nije prirodno da svi imaju petice....
Onaj glup slogan EU-a je primjenjiv ovdje Jednaki u različitosti... I moje dijete mora kroz vrtić, školu naučiti prihvaćati da ima pametnijih, manje pametnih, bržih, sporijih od njega...
nadalje Poštivanje- nepoštivanje autoriteta
Nepoštivanje autoriteta ne znači da je netko slobodouman, napredan.
Jednako tome poštivanje autoriteta ne znači da je netko pokoran i zatupljen.
Ne brkajmo i ne prilagođavajmo sebi opće termine..
Nepoštivanje autoriteta u pozitivnom može dovesti do herojstva, materijalnog uspjeha(1 posto) , ali u većini- nekih oblika neprihvatljivog ponašanja...
Poštivanje autoriteta znači između ostalog nemati problem kad ti šef zada zadatak, ali to ne znači da ti za pet godina nećeš biti šef... Poštivati autoritet znači i pročitati Slavoja Žižeka (kud mi on pade na pamet), poštivati njegovo mišljenje, ali kritički reći: Čuj stari, ne slažem se s tobom...

)
), poštivati njegovo mišljenje, ali kritički reći: Čuj stari, ne slažem se s tobom...
Odgovori s citatom