Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Zaista ne znam zelim li da moja djeca istreniraju postivanje i neupitno slusanje autoriteta/nadredjenih.
    U stvari znam, ne zelim da slusaju bespogovorno.

Zelim ih nauciti da postuju svako ljudsko bice, svoje i njegove osobne granice, budu pristojni i da nauce koristiti svoj mozak i preispitivati autoritete.
    Ne zelim da izrastu u poslusnike. Ne zelim da krse pravila kada bi time drugima mogli nastetiti, ali zelim im da preispituju zadana pravila i da imaju hrabrosti svim raspolozivim legalnim sredstvima mijenjati pravila koja su zatupljujuca i nepotrebno ogranicavajuca.
    i to će tvojem djetetu pružiti njegov/njen primarni odgoj

ali neće ga/ju npr. naučiti timskom radu s osobama koje ti po nečem-ne odgovaraju

ja zaista u ovoj priči gledam na spuštanje na normalne/naše uvjete.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    ali neće ga/ju npr. naučiti timskom radu s osobama koje ti po nečem-ne odgovaraju
    ja zaista u ovoj priči gledam na spuštanje na normalne/naše uvjete.
    HE ne iskljucuje timski rad s drugom djecom i drugim odraslima. Ne bi trebao iskljucivati.

Drugo, ne zelim dijete "spustiti" na nase uvjete. Nasi uvjeti NISU normalni i ja ne zelim da se vec sad moje dijete pomiri s time da je ovo sto sad zivimo normalno. Je li to tezi put - JE. Je li mozda nemoguc i neodrziv - mozda je. I ja se zelim boriti za to da se nesto promijeni i mijenja. I zelim da moje dijete vidi da se ne mirim s onim sto nije dobro u nasem drustvu.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    HE ne iskljucuje timski rad s drugom djecom i drugim odraslima. Ne bi trebao iskljucivati.

Drugo, ne zelim dijete "spustiti" na nase uvjete. Nasi uvjeti NISU normalni i ja ne zelim da se vec sad moje dijete pomiri s time da je ovo sto sad zivimo normalno. Je li to tezi put - JE. Je li mozda nemoguc i neodrziv - mozda je. I ja se zelim boriti za to da se nesto promijeni i mijenja. I zelim da moje dijete vidi da se ne mirim s onim sto nije dobro u nasem drustvu.
    znam da ne bi, samo HS uključuje samo pomno odabrane, nama prihvatljive i adekvatne "suradnike"-a tako ne izgleda RL. Ako izgleda, a voljela bi da izgleda...blago onom kome izgleda.

Izgleda

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •