Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Krumpi, cak i ako ga (dijete/djecu) okruzis u ranijoj mladosti samo onima koji mu po necemu pasu (sto je nemoguce pa ni ja ne pasem vlastitoj djeci 100% vremena ), zar zaista mislis da tvoje dijete, jednom kad bude mlada osoba, ne moze nauciti suradjivati s onima koji mu nisu bas po mjeri? S puno manje frustracije i popratnih nuspojava nego kad to uci od seste-sedme godine ili ranije?
    Pod uvjetom da je od djetinjstva odgajano da postuje svoj integritet i granice, kao i drugih ljudi.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Krumpi, cak i ako ga (dijete/djecu) okruzis u ranijoj mladosti samo onima koji mu po necemu pasu (sto je nemoguce pa ni ja ne pasem vlastitoj djeci 100% vremena ), zar zaista mislis da tvoje dijete, jednom kad bude mlada osoba, ne moze nauciti suradjivati s onima koji mu nisu bas po mjeri? S puno manje frustracije i popratnih nuspojava nego kad to uci od seste-sedme godine ili ranije?
    Pod uvjetom da je od djetinjstva odgajano da postuje svoj integritet i granice, kao i drugih ljudi.
    iskreno, ne znam
    i nisam sigurna
    nikad nisam upoznala dijete koje nije surađivalo sa svakojakima barem od škole, ako ne od jaslica.

Intuicija mi kaže da to treba trenirati.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    iskreno, ne znam
    i nisam sigurna
    nikad nisam upoznala dijete koje nije surađivalo sa svakojakima barem od škole, ako ne od jaslica.

Ja sam upoznala i ostala sam iznenađena koliko su socijalizirana HS djeca i kako se dobro nose u društvenim situacijama sa više nepoznatih ljudi, zrelo i fokusirano.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno razlicita djeca razlicito dugo trebaju trenirati timski rad i suradnju.
    Ali, taj trening ili ucenje suradnje je sigurno manje frustrirajuce za koliko toliko formiranu mladu osobu.

Nista me ne moze uvjeriti da je prednost sto djeca od jaslica uce "suradjivati" s drugima (malima i odraslima), i onima koji im izazivaju neugodu i anksioznost.
    Znam da se i iz frustracije uci i razvija, ali vjerujem da je zdravije da takvu frustraciju (o kojoj ovdje pricamo) pocnu dozivljavati puno kasnije u zivotu.
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 09.12.2010. at 20:09

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno razlicita djeca razlicito dugo trebaju trenirati timski rad i suradnju.
    Ali, taj trening ili ucenje suradnje je sigurno manje frustrirajuce za koliko toliko formiranu mladu osobu.

Nista me ne moze uvjeriti da je prednost sto djeca od jaslica uce "suradjivati" s drugima (malima i odraslima), i onima koji im izazivaju neugodu i anksioznost.
    Znam da se i iz frustracije uci i razvija, ali vjerujem da je zdravije da takvu frustraciju (o kojoj ovdje pricamo) pocnu dozivljavati puno kasnije u zivotu.
    X

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •