OK, jeli želiš svome djetetu najbolje? Ako želiš onda ulaziš u HS malo dublje i spremnije. Nije to neka jednostavna odluka koju se može sprovesti sa površnim znanjem.
Ja se već godinama pripremam na takvo nešto, ponavljam i čitam neke stvari koje smo ućili u 5 osnovne, jučer sam npr utvrdila znanje o Napoleonu i 1 svjetskom ratu, a mm je pola dana čitao nešto iz kemije i fizike. Izgledamo ko dva knjižna miša!
A gle, da ja vodim život po onome što meni cure na forumu (ili općenito neke poznanice koje razmišljaju skroz drugačije od mene) "suptilno" žele reći onda bi vjerovatno bila za 180 stupnjeva drugačija osoba nego što jesam - srećom ne opterečujem se komentarima sa foruma. Ne zanima me ni 2% suptilnost forumskog raspravljanja. Javila sam se na temu jer se na neki naćin osječam prozvanom još sa druge teme o Amerima, pošto ju je Kaae zbog mog post-a otvorila - valjda, ne znam.
Ja također gradim svoje mišljenje o svakom tko se češće javi na forum ali iskreno nemam potrebu ljude osuđivati i odvračati od njihovih uvjerenja i naćina na koji žele provest svoj život, za razliku od nekih ovdje. Ja imam svoj "film", i karma mog sina je ta što je moj sin, kao što je karma vaše djece da su vaša.
Cure, fakat pretjerujete, i otužne ste. Mali je jadan baćen na cestu, popišan i posran, a moje č i ć ću svim srcem radom prenjet na njega, da bude neznalica poput mame, jel to OK?
Vi fakat ne znate normalno pričati o stvarima, samo mi je žao što se uvijek dam uvući u mrežu besmislenih rasprava u nadi da će iz nje izaći nešto normalno - what a fool!
Mislim da si ti ta koja pretjeruješ - ovo što pišeš nitko nije rekao. Što znači "normalno pričati o stvarima"? Složiti se s tobom da je HS blagoslov i jedini pravi izbor za roditelja koji želi najbolje za svoje dijete? Ako ja osobno sumnjam u HS zato jer se ne smatram sposobnom pružiti višeslojno obrazovanje svom djetetu, to me čini lošijom osobom od one koja misli da je to u stanju?
To je problem svake rasprave tu, javljaju se uvijek isti koji uvijek imaju nešto pametno za reći. Ako vas HS ne zanima i ne podupirete ga u nikojem smislu i već ste prije početka rasprave prekrižili mogučnost da otvorite um prema toj mogučnosti, onda nema smisla trošit vrijeme na temi koju će te svojim sudjelovanjem samo sabotirati.
lijepo
osim što želite svom špiri najbolje, izgledate i kao jako ambiciozni roditelji
što može biti klizak teren... i za vas, o djetetu da ne govorimo
možda će ovo zazvučati bezobrazno, unaprijed se ispričavam jer mi to nije namjera
što radi maleni jedno/dvogodišnjak dok se vi pripremate za ono što će mu trebati na razini 5. osnovne?
bojim se da iz svog "straha od sustava" grabiš po nekoliko stepenica
oprosti ako je bilo zabadanje, stvarno nije zlonamjerno
U donjem desnom uglu svakog posta postoji znak navodnika s plusićem. Klikni na taj znak na svim postovima koje želiš citirati i kad si gotova, klikni "Odgovori na temu". U okviru će ti se pokazati svi postovi koje si htjela citirati s praznim mjestima između postova.
Sorry svima na off topicu.![]()
I mene to fascinira.
Nekako sam primijetila - mislim, općenito u životu, a ne ovdje na forumu, naglašavam da ne bi bilo uvrijeđenih - pravilo: što manje znanja, tim veća samouvjerenost. Tek kad ljudi počnu sakupljati znanje, postaju svjesni svojih propusta, rupa i neznanja; samo uvid u količinu znanja može osvijestiti vlastito neznanje. Onaj tko malo zna, ni ne može imati pojma koliko toga ne zna.
Naravno, kad kažem "neznanje" ne mislim na puku udžbeničku faktografiju, već i poznavanje sebe, samospoznaju.![]()