Znate što; ja još nisam mama - zasad - ali nisam mogla ne pročitati sve postove na ovu temu.

Ja smatram da je ono najbolje za obrazovanje djece negdje na pola puta. Mislim da u određenom trenutku treba djeci dati na izbor da li žele učiti kod kuće (uz pretpostavku da je to moguće) ili žele ići u "normalnu" školu sa vršnjacima. Treba uzeti u obzir i prava i želje djeteta, a ne samo ono što roditelj misli da je za njega najbolje.

Forsiranje alternativnih metoda mi djeluje vrlo sebično i ograničavajuće poput npr. roditelja koji uz silu boga žele da im djeca budu veganci ili teški alternativci u bilo kojem drugom području. E baš tu prestaje sloboda izbora kojom se alternativci diče te tako iskulirani postaju histerični gnjavatori.

Roza - djeca koja su školovana putem HS-a zaista možda postižu bolje rezultate (od koga, koje je to relevantno istraživanje pokazalo, u kojoj zemlji, na kojem broju ispitanika, tko je davao izjave - djeca ili roditelji...), ali reći da su kulturnija i da se bolje ponašaju i sl. - je direktna implikacija da su sva ostala djeca nekulturna i u najmanju ruku neobrazovana. A zaista je teško povjerovati da je to točno i osjećam se u najmanju ruku blago uvrijeđenom.
Bilo bi zanimljivo pročitati priču odrasle osobe koja je kao dijete prošla kod HS i čuti kako se osjeća, bi li nešto promijenila itd.

Inače, nadala sam se da ću naći neke korisne informacije i argumente pro HS, ali ništa od toga. Sve mi to nekako lebdi bez čvrstih temelja.