Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U zadnjih nekoliko godina sam stekla dojam da dosta ljudi smekša svoje mišljenje o HS-u nakon sto ih djeca jednom dorastu do školske dobi.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    U zadnjih nekoliko godina sam stekla dojam da dosta ljudi smekša svoje mišljenje o HS-u nakon sto ih djeca jednom dorastu do školske dobi.
    meni obratno

ovako, prvo što primjećujem je da zagovornici HS imaju loše iskustvo sa školom. što ne znači da će ih imati i vaša djeca. valjda se i krećete u sličnim krugovima ljudi, pa imate dojam da svi imaju loše iskustvo. a ima nas i kojima je poslovica "od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba" - istinita.
    drugo, a vezuje se uz prvo, je to da zagovornici HS, nemaju samo problem sa svojim školovanjem, nego sa sustavom u cjelini. opet, ne znači da će ga imati i vaša djeca.
    treće, što želiš postići HS?
    bolju kvalitetu znanja, bolju pripremu za buduće školovanje?
    dakle, radit ćeš po istom kurikulumu, samo doma?
    taj model mi se čini - nemogućim.

ako je cilj HS izbjegavanje nepotrebnog znanja, ili čak ovaj unschooling, ili ono o čemu je pisala na početku mendula, obrazovanje prema interesima, onda je to drugo. ali tu postoji strašna opasnost uskraćivanja djeteta. no, i to mogu razumijeti, jer ja svoju djecu svjesno uskraćujem za religijski odgoj. a vjernici za ateistički. pa opet živimo no, da li je to usporedivo? da li je nadoknadivo uskraćivanje za znanje? ne znam. mislim da ne.

roza, sad čitam ulete - a šta kad špiro počne plakati da NEEEEĆEEE učit matematiku. i NEEEEEĆEEEE učit pisat slova. NEEEEĆUUUU!!! ni sad ni poslije ručka ni navečer ni ujutro ni sutra ni u subotu.
    i NEEEEĆU se igrati sa slovima, nego OĆUUU igrati nogomet. i ništa mi to nije zanimljivo. NEEEĆUUU!

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

s ovime se u potpunosti slažem

a dodajem još da mi je malo smiješno kako se hrvatsko školstvo na ovom topicu uzdiže u nebeske visine, taman kao da nikad nismo čuli za 80% učenika kojima trebaju instrukcije i te instrukcije daju se za skoro sve predmete.
    voljela bih da mi netko kaže zašto.
    e da, a voljela bih i kada bi netko nekad pogledao rezultate istraživanja po kojima hrvatski obrazovni sustav ne proizvodi odlične učenike u usporedbi s učenicima iz drugih zemalja.
    kod nas zabljesnu MIOC i V. gimnazija, ali to nije rezultat sustava kao takvog, nego više individualnih dostignuća profesora i učenika.

a što se tiče vjerskih sekti, u cjelokupnom broju homskuld djece u americi, oni zauzimaju oko 33, 34%.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

i ja se sa ovim slažem . HS mi je nekad bio čista egzotika, a sad kad mi se dijete bliži školskoj dobi, a osnovano slutim probleme, bilo bi mi itekako drago da znam da negdje u rezervi imamo i takvu mogućnost.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •