i ja sam u svom školovanju imala jako malo loših profesora.Žao mi je što imaš loša iskustva s učiteljima (jer čini se da imaš), no ja sam u svom školovanju imala izuzetno malo loših profesora - mogla bih ih nabrojati na prste jedne ruke (a riječ je o osnovnoj i srednjoj školi te fakultetu - znači, moglo bi se reći da sam susrela jednako ili čak manje loših učitelja kao i loših liječnika, vodoinstalatera ili frizerki). Svi ostali bili su negdje u rangu od prosječnih do vrsnih (više je bilo ovih drugih) metodičara, da ne kažem da su jako dobro poznavali psihologiju djeteta.
moja je kćer drugi razred i već smo se susreli s učiteljicom koja o dječjoj psihologiji nema apsolutno nikakvog pojma. čak i ako ima pojma o tome, to nam dok je imala priliku, nije pokazala.
glupo je ovdje pričati anegdotalno i osobno, no opet, ja raspravljam navodeći iskustvo svog djeteta, jer mi je najbliže i na kraju, najbolnije. nadam se da nećeš tražiti znanstvene dokaze
da znala sam puno kod kuće školovanih ljudi i onih konvencionalno školovanih a svi su dolazili iz amerike. s njima sam živjela 2 godine. i naravno da sam im postavljala ista pitanja, kad me već drugi dan zapanjilo pitanje imamo li mi kod nas u našoj zemlji bor koji kitimo za božić i živimo li u kućama i je li možda moja zemlja na bliskom istokuOvo mi je jako zanimljivo. Znaš mnogo kod kuće školovanih ljudi i uspoređivala si njihovo znanje sa znanjem svojih konvencionalno školovanih poznanika? Jesi li imala neki reprezentativan uzorak i postavljala im ista pitanja ili je tvoj dojam stečen kroz uspotne razgovore? Istinski me zanima.![]()
Stvarno, SanjaIzlizano ili ne, u Hr za HS nema uvjeta.
Imamo li legislativu kojom je HS reguliran? Ne.
Dakle, uvjeti nisu zadovoljeni, što god ti mislila o tome.
Poznato mi je ja prvi i osnovni uvjet nije zadovoljen. No nismo mi ovdje spominjali samo legalizaciju HS-a nego uvjete, dakle više od jednog i najvažnijeg, naravno.