-
Ja sam u međuvremenu razmislila i našla dobru stranu uvođenja školovanja kod kuće i kod nas:
Ako se to uvede, bit će manje opterećenje za one koji će ići u školu, manje nezadovoljnih roditelja U školi, dakle bolji uvjeti za djecu čiji roditelji vjeruju u školski sustav.
Zašto ne, uostalom? Za moju djecu to nikako nije (iako imam različita iskustva, jednom djetetu stalno moram popunjavati rupe u znanju koje donosi iz škole, drugom je odlično) ali u globalu - sve ide... i u školi dobiju neusporedivo više nego što bih im ja (ili mm) ikada mogla pružiti uz sadašnji naš način života.
S druge strane, ako se npr. 5% roditelja odluči za školovanje kod kuće (puno sam i rekla), toliko manje gužve bit će u školama za one koji ostaju. A to već jesu poboljšani uvjeti.
Eh, sad, druga je stvar kako to nadzirati (ne bi se štela mešati, ne nadzire se ni školski sustav kako treba, a kamo li nadzirati pojedinačne roditelje... nema ba teorije).
Eto - ne bih imala ništa protiv toga da se otvori mogućnost školovanja kod kuće, ali ja se ne bih usudila tako riskirati sa svojom djecom.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma