Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Sigurna sam da ces se sloziti sa mnom da su Austrija, Češka, Slovenija, Danska, Finska, Velika Britanija, Francuska, Švicarska, Kanada i dr. prilicno uređene zemlje, imaju i zakonodavstvo i propise pa je kod njih HS dozvoljen. Ne znam kako se HS odmah poveze s nekakvim povlacenjem iz drustva, rusenjem drzave , anarhijom, zlostavljanjem i sl.

A imaš li nekakve podatke o broju HS djece u tim zemljama? O njihovom uspjehu u daljem školovanju?
    Preporuku struke?
    Preporuku do kada je to preporučljivo?

Ja priznajem da se nisam raspitivala o HS i ne znam sve to. A rasprava bi možda bila konstruktivnija da baratamo ovakvim info. Jer mi zaista nije namjera prepucavati se.

Ovako si mi nabacala desetak zemalja i polutajanstveno natuknula da je kod njih HS odlična opcija.

No ono što iščitavam iz ponekih postova pro HS je da baš nemaju pojma što, kako, gdje i sl. nego im se ta ideja čini zgodnom (isto kao i trampa - bubam napamet). I onda mi je argumentacija naprosto suvišna.
    A zlostavljanje nisam spomenula, čisto da se razumjemo.
    Posljednje uređivanje od icyoh : 10.12.2010. at 09:41

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mene bi zanimalo gdje su informacije o tome kako je homskuling loš. može i s gugla.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    mene bi zanimalo gdje su informacije o tome kako je homskuling loš. može i s gugla.

Aha...ako želimo da se nešto prihvati kao opcija u HR onda moramo ilegalno raditi to isto i dokazati da nije loše.
    Vrijedi i za ostale stvari.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    Aha...ako želimo da se nešto prihvati kao opcija u HR onda moramo ilegalno raditi to isto i dokazati da nije loše.
    Vrijedi i za ostale stvari.
    da, da, jer sam upravo to htjela reći - roditelji, ako želite HS u Hrvatskoj, krenite u ilegalu

no dobro, dok ne pronađete tekstove o lošem i pogubnom utjecaju HS-a na djecu nad kojom se taj HS provodi, evo nešto za čitanje

http://patricialines.com/files/homes...20of%20age.htm

autorica je http://patricialines.com/index.html

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

da, da, jer sam upravo to htjela reći - roditelji, ako želite HS u Hrvatskoj, krenite u ilegalu
    Pa čuj meni tako zvuči.
    Standard u RH je školovanje u ustanovama od strane educiranih pojedinaca.
    I sada želimo da se filozofiramo o prihvaćanju druge opcije kao ravnopravne (HS).

I umjesto da damo konkretan argument mi tražimo da nam netko linka o pogubnom utjecaju HS.

Znači ako ja ne linkam konkretan članak o pogubnom utjecaju toga da dijete ne naučimo čitati onda netko može zaključiti da je prihvatljivo dijete ne naučiti čitati

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I umjesto da damo konkretan argument mi tražimo da nam netko linka o pogubnom utjecaju HS.

Znači ako ja ne linkam konkretan članak o pogubnom utjecaju toga da dijete ne naučimo čitati onda netko može zaključiti da je prihvatljivo dijete ne naučiti čitati
    koliko vidim, ovdje nitko ne daje konkretne, objektivne argumente
    ovdje ljudi raspravljaju o osobnim iskustvima i preferencijama
    kada netko kaže da HS djeca postižu jednake ili bolje rezultate od drugih, onda je to naklapanje jer nema dokaza a upitan je i način istraživanja
    ali kada se kaže da je škola najbolje mjesto za socijalizaciju djeteta, onda je to što? znanstveno dokazana činjenica koju treba prihvatiti bez pogovora? i oni koji HS smatraju dobrom idejom zasigurno su imali loša iskustva za vrijeme vlastitog školovanja. to isto trebamo prihvatiti kao činjenicu, a ne kao nečije osobno mišljenje.

mislim, možemo mi načelno raspravljati, ali mislim da se više neću uvlačiti u polemike s ljudima kojima djeca ne idu u školu u ovom trenutku i to u hrvatskoj.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

kada netko kaže da HS djeca postižu jednake ili bolje rezultate od drugih, onda je to naklapanje jer nema dokaza a upitan je i način istraživanja
    ali kada se kaže da je škola najbolje mjesto za socijalizaciju djeteta, onda je to što? znanstveno dokazana činjenica koju treba prihvatiti bez pogovora? i oni koji HS smatraju dobrom idejom zasigurno su imali loša iskustva za vrijeme vlastitog školovanja. to isto trebamo prihvatiti kao činjenicu, a ne kao nečije osobno mišljenje.

Plaćamo li poreze? Idu li nam djeca u vrtić? Jesmo li naučili čitati? Koristimo li novac kao sredstvo plaćanja?...
    Ako živimo u uređenom društvu - a živimo - onda postoje pravila i standardi kojih se svi pojedinci trebaju pridržavati.
    uvijek postoji opcija drugog izbora - i ja ju prihvaćam.
    No možemo li se složiti da tu opciju - ako želimo da ju uređeno društvo čiji smo član prihvati kao ravnopravnu - onda trebamo dati konkretan argument zašto je drukčije bolje/jednako dobro?
    iliti - društvo zahtjeva da djeca znaju čitati. I društvo zahtjeva da djeca idu u školu.
    Pa ako tražimo legalizaciju druge opcije dokazujemo da je jednako dobra. A ne tražimo da se dokaže zašto je loša.
    barem meni je bespredmetno da ovo uopće objašnjavam.

Naravno da su osobna iskustva bitna.
    No ponavljam - ako očekujemo da društvo čiji smo član ravnopravno prihvati opciju različitu od standarda onda to treba nečim potkrijepiti.
    A ne tražiti da društvo potkrijepi jedno od svojih standarda.

Tako možemo do sutra - ajmo dokazati zašto treba plaćati poreze. Zašto treba naučiti čitati. Zašto?

Ako pričamo o osobnim preferencijama - a ispalo je da pričamo - onda je sve OK.
    No ako pričamo zašto bi HS trebalo legalizirati u Hr onda je potrebno ovo što sam pisala. A ne obrnuto.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovako si mi nabacala desetak zemalja i polutajanstveno natuknula da je kod njih HS odlična opcija.
    Polutajanstveno??? Gdje i kad? Uopce ne razumijem o cemu pricas. U tim zemljama je HS dozvoljen. To je to. Pod raznim uvjetima, trebalo bi guglati i onda ovdje to prenositi, al ja nemam vremena traziti informacije za tebe.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •