mene bi zanimalo gdje su informacije o tome kako je homskuling loš. može i s gugla.
mene bi zanimalo gdje su informacije o tome kako je homskuling loš. može i s gugla.
da, da, jer sam upravo to htjela reći - roditelji, ako želite HS u Hrvatskoj, krenite u ilegalu
no dobro, dok ne pronađete tekstove o lošem i pogubnom utjecaju HS-a na djecu nad kojom se taj HS provodi, evo nešto za čitanje
http://patricialines.com/files/homes...20of%20age.htm
autorica je http://patricialines.com/index.html
Pa čuj meni tako zvuči.
Standard u RH je školovanje u ustanovama od strane educiranih pojedinaca.
I sada želimo da se filozofiramo o prihvaćanju druge opcije kao ravnopravne (HS).
I umjesto da damo konkretan argument mi tražimo da nam netko linka o pogubnom utjecaju HS.
Znači ako ja ne linkam konkretan članak o pogubnom utjecaju toga da dijete ne naučimo čitati onda netko može zaključiti da je prihvatljivo dijete ne naučiti čitati![]()
koliko vidim, ovdje nitko ne daje konkretne, objektivne argumente
ovdje ljudi raspravljaju o osobnim iskustvima i preferencijama
kada netko kaže da HS djeca postižu jednake ili bolje rezultate od drugih, onda je to naklapanje jer nema dokaza a upitan je i način istraživanja
ali kada se kaže da je škola najbolje mjesto za socijalizaciju djeteta, onda je to što? znanstveno dokazana činjenica koju treba prihvatiti bez pogovora? i oni koji HS smatraju dobrom idejom zasigurno su imali loša iskustva za vrijeme vlastitog školovanja. to isto trebamo prihvatiti kao činjenicu, a ne kao nečije osobno mišljenje.
mislim, možemo mi načelno raspravljati, ali mislim da se više neću uvlačiti u polemike s ljudima kojima djeca ne idu u školu u ovom trenutku i to u hrvatskoj.
Plaćamo li poreze? Idu li nam djeca u vrtić? Jesmo li naučili čitati? Koristimo li novac kao sredstvo plaćanja?...
Ako živimo u uređenom društvu - a živimo - onda postoje pravila i standardi kojih se svi pojedinci trebaju pridržavati.
uvijek postoji opcija drugog izbora - i ja ju prihvaćam.
No možemo li se složiti da tu opciju - ako želimo da ju uređeno društvo čiji smo član prihvati kao ravnopravnu - onda trebamo dati konkretan argument zašto je drukčije bolje/jednako dobro?
iliti - društvo zahtjeva da djeca znaju čitati. I društvo zahtjeva da djeca idu u školu.
Pa ako tražimo legalizaciju druge opcije dokazujemo da je jednako dobra. A ne tražimo da se dokaže zašto je loša.
barem meni je bespredmetno da ovo uopće objašnjavam.
Naravno da su osobna iskustva bitna.
No ponavljam - ako očekujemo da društvo čiji smo član ravnopravno prihvati opciju različitu od standarda onda to treba nečim potkrijepiti.
A ne tražiti da društvo potkrijepi jedno od svojih standarda.
Tako možemo do sutra - ajmo dokazati zašto treba plaćati poreze. Zašto treba naučiti čitati. Zašto?
Ako pričamo o osobnim preferencijama - a ispalo je da pričamo - onda je sve OK.
No ako pričamo zašto bi HS trebalo legalizirati u Hr onda je potrebno ovo što sam pisala. A ne obrnuto.