pa ja sam uvijek za širenje vidika (uvođenje HS-a bi bio jedan segmet toga) - uvijek, ali mislim da nama struktura niti infrastruktura ne štimaju. a kako ćemo širiti vidike kad nam je vidikovac klimav i samo što se ne sruši. HS bi spadao u ono što društveno osjetljive zemlje nude građanima kao izbor i njihovo pravo, a moje je mišljenje da za takve programe treba imati love. a svi dobro znamo di je lova nestala.
treba pričati o ovome, apsolutno i iz svih mogućih kuteva gledišta.
pa svakako bi trebalo educirati, tj, pripremiti roditelje za ulogu predavača svojoj djeci, odnosno testirati ih ili sl - od strane priznatih stručnjaka (psihologa, profesora, pedagoga itd.). organiziranje toga košta.
organiziranje posebnih ispita košta, a mislim da košta i kontroling sprovedbe. ja ne bih bježala od stručnih suradnika ako negdje zapne - i imati takve ljude na raspolaganju košta.
mislim da HS uopće nije loša ideja, ali ga treba dobro zamisliti i sprovesti.
a pretpostavljam da u "civiliziranim" zemljama roditelji dobivaju i neku naknadu za to što podučavaju djecu kod kuće. i to mora netko platiti.
point taken!
ja nekako pokušavam sagledati stvar a da zvuči suvislo i zapravo hoću reći da nemam ništa protiv ako netko želi imati HS kao opciju (uz pretpostavku da to nije protiv djetetove volje).
Ipak, nije to zezancija, kao što Cubana i ostale kažu - ljudi idu na faks godinama da bi postali prof ovog ili onog i banaliziranje učiteljske profesije je isto kao da kažete da ćete si sami doma operirati bubrežni kamenac da se ne stresirate u bolnici.
Ne znam, ali nekako svi imate pravo.
I ovi što žele HS jer smatraju da na to imaju pravo, i profesorska profesija kao jedna od najplemenitijih koje postoje.
seni, ja te mogu potpisati u 80% tvog posta. jedino sam prema svojoj vlastitoj skoli i skolovanju indiferentna, jerbo mi je uglavnom bilo dosadno, postalo je zanimljivije i normalnije tek kad sam dosla u MIOC, a zo to sam se morala 9 godina dosadivati i provodila bih HS ukoliko bi mi bio omogucen zakonski.