icyoh prvotno napisa
Mogu prihvatiti slijedeće:
- da mama koja zadovoljava određene kriterije obrazuje dijete do neke dobne granice (ne iznad 4. osnovne)
- da dijete redovito polaže stručne ispite u skladu sa strukom (tj. razredne ispite koje polažu sva djeca)
- da te ispite provodi i ocjenjuje neutralna osoba (ne mama)
- da mama predaje po nekoj špranci, ne oo što ona procjeni da treba
- da se svako odstupanje kažnjava na neki način (tj. da HS ne postane izlika za mame koje svoje dvanaestogodišnjake nisu naučile zbrajati)
- da se (na neki način, nemam ni približnu ideju) i djetetove želje uzmu u obzir
Zašto mi je ovo neprihvatljivo i užasno...kad čitam neke od vas mislim da bi se najbolje snašle nazad u nekom totalitarističkom režimu koji ne poznaje koncept slobode i ljudskih prava. Jer ne vjerujem da netko može biti toliko ispranog mozga da vjeruje, samo na osnovu svog osobnog iskustva pošto ne zna za bolje, da je školski sistem najbolji način školovanja djeteta bez obzira što postoje dokazi koji pokazuju da je HS možda čak i uspješniji, pa i onda kada roditelji nisu doktori nauka nego običan puk.
To što društvo kao cjelina misli da najbolje funkcionira u tom nekom statisičkom (etatističkom) ustrojenju ne znači da se jao kao pojedinac, ili moja obitelj, mora podčiniti onome što nam je nametnuto; jer mi izvan društva tj. izvan nametnutih nam društvenih normi sasvim dobro funkcioniramo, i voljeli bismo kad bi nam prilegnuta masa samo dozvolila da i dalje nastavimo funkcionirati na taj način koji smatraju nenormalnim i jako lošim za naše djete, jer pošto nas nit ne hrane nit ne oblače, ne živim pod njihovim krovom i ne uzimamo im od usta, ne kršimo zakone niti državne niti moralne, smatram da nemaju pravo od mene zahtjevat da živim po njihovim ugnjetavačkim pravilima. Ja ne bježim od činjenice da su ljudi danas monstrumi i da mnogi i rođenu djecu tretiraju kao šljam, i zbog toga nisam protiv toga da se postavi neka vrsta kontrole dobrobiti djeteta - ali dalje od toga da li je djete sretno, zdravo, voljeno i ima sve potrebne uvjete za život ne prihvaćam da se ide.
Ovo o čemu ja pričam nije nešto što je meni palo sa Marsa, i sa konceptom HSa ne otkrivamo toplu vodu koliko god to vama neshvatljivo bilo, iako činjenica da su Hrvati stoljećima porobljeni od strane ovih ili onih donekle objašnjava strah od slobode koji je i dan danas glavni trademark naših zemljaka.
Uopće ne očekujem da me razumjete, ne očekujem da se itko složi sa mnom, uopće mi nije važno je li se itko slaže sa mnom, jedino mi je važno da se oslobodim od Big Brothera i njegovog zatupljivanja i živim svoj život sa svojom obitelji, i nek se nitko ne brine jer moj vam sin neće doći kucati na vrata da mu date kruha za 30 godina. Ja vama ne osporavam pravo da živite kako želite, zašto mislite da vi meni imate pravo osporiti da ja živim kako ja želim?