Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
ne, ostalo je da je škola pod kakvom takvom kontrolom
to je da velika većina roditelja nije sposobna nadomjestiti 10 učitelja. Nikako.
to je da mi nemamo zašto biti etalon za djetetovo znanje, imamo svoje granice, koje mogu biti manje od djetetovih
(budimo, uostalom, realni, čak i mi koji imamo nekakav širok spektar (sa)znanja, nismo sposobni djetetu prenijeti SVE)
čak i ako smo u baznim znanostima bolji od učitelja, nismo obrazovani u metodici i pedagogiji.
čak i da smo zabavni i organiziramo druženja, nismo djetetov centar svemira nakon xte godine
čak i da je HS proveden idealno (uz kontrolu) kakav je trenutak djetetova ulaska u (organizirani) sustav

moram priznat da me strašno muči naglašavanje roditeljske svekompetentnosti i svemoći.
Potpis, s naglaskom na zadnju rečenicu.

Krumpiric spominje ono što mene od početka brine - tj. roditelj samostalno može educirati dijete max do svog limita. Možemo se postaviti naopačke, no mama sa frizerskom srednjom školom može guglati do preksutra pa svejedno neće djetetu moći kvalitetno objasniti matematiku i fiziku.
Da se nitko ne uvrijedi..no to je meni za roditelje koji misle da je njihovo znanje "plafon" do kojega njihovo dijete treba težiti i koji smatraju da su stručniji od ped. struke.

Mogu prihvatiti slijedeće:
- da mama koja zadovoljava određene kriterije obrazuje dijete do neke dobne granice (ne iznad 4. osnovne)
- da dijete redovito polaže stručne ispite u skladu sa strukom (tj. razredne ispite koje polažu sva djeca)
- da te ispite provodi i ocjenjuje neutralna osoba (ne mama)
- da mama predaje po nekoj špranci, ne oo što ona procjeni da treba
- da se svako odstupanje kažnjava na neki način (tj. da HS ne postane izlika za mame koje svoje dvanaestogodišnjake nisu naučile zbrajati)
- da se (na neki način, nemam ni približnu ideju) i djetetove želje uzmu u obzir

Dakle ovo gore navedeno mogu prihvatiti, no ne mogu razumjeti kao bolju opciju od školskog druženja.
ne samo radi socijalizacije (koje se nisam ni dotakla) nego radi toga jer roditelj ne može biti stručniji od xy stručnjaka.

Nadalje - HS mamama ne bih platila naknadu. eventualno bi im kroz plaću (njihovu ili supruga) smanjila davanja.