Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Zašto je djetetu potrebno prenjeti SVE?

Zato da djetetu pružiš šansu da kasnije (nakon HS) nastavi obrazovanje u kojem god smjeru ono želi.
    A to je nemoguće ako ga doma planiraš educirati samo za ono što ti smatraš bitnim. Valjda se možemo složiti oko toga.

Zanima me konkretno ako ćeš htjeti odgovoriti:
    Do kada bi ti obrazovala dijete doma?
    Što bi mu prenijela? (ako ne treba znati sve)

Zaista se nadam konstruktnom odgovoru jer me iskreno zanima kako si to zamislila.
    Stavljam i smajlić

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    Zato da djetetu pružiš šansu da kasnije (nakon HS) nastavi obrazovanje u kojem god smjeru ono želi.
    A to je nemoguće ako ga doma planiraš educirati samo za ono što ti smatraš bitnim. Valjda se možemo složiti oko toga.

Zanima me konkretno ako ćeš htjeti odgovoriti:
    Do kada bi ti obrazovala dijete doma?
    Što bi mu prenijela? (ako ne treba znati sve)

Zaista se nadam konstruktnom odgovoru jer me iskreno zanima kako si to zamislila.
    Stavljam i smajlić
    Djete i ovako i onako veliki dio znanja koje mu učiteljica prenese u osnovnoj zaboravi, jer je pola toga nepotrebno. Kurikulum, bar ja tako mislim, je totalni, kako bi se Dorotea izrazila, nonsens. Ja bi definitivno svom djetetu filtrirala informacije sa kojima ću ga opteretiti, jer zaista nije bitno da zna da li je bitka kod xyz počela 1456 ili 1457.

Do kad bi obrazovala - neću sad u to ulaziti.
    Prenjela bi mu dovoljno da bude obrazovan član društva - ovisi sve o tome koliko bi on želio i mogao, to će se tek otkriti.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Djete i ovako i onako veliki dio znanja koje mu učiteljica prenese u osnovnoj zaboravi, jer je pola toga nepotrebno. Kurikulum, bar ja tako mislim, je totalni, kako bi se Dorotea izrazila, nonsens. Ja bi definitivno svom djetetu filtrirala informacije sa kojima ću ga opteretiti, jer zaista nije bitno da zna da li je bitka kod xyz počela 1456 ili 1457.

Prenjela bi mu dovoljno da bude obrazovan član društva - ovisi sve o tome koliko bi on želio i mogao, to će se tek otkriti.
    a što je s onim što ne možeš prenijeti jer to jednostavno-ne znaš ili ne shvaćaš?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    a što je s onim što ne možeš prenijeti jer to jednostavno-ne znaš ili ne shvaćaš?
    Ja sam u 3 osnovne pitala učitelja: Kako nastaje fotografija? On mije odgovorio: Pitaj mamu. Mama je znala, jer je dida bio fotograf.
    Neke stvari neću znati, iako ja imam tu sreću da imamo 6 profesora u užoj obitelji. Uvijek postoji način, samo treba biti skoncentriran na potrebe i želje svog djeteta. Nije van opcije niti privatni učitelj za stvari koje suprug, ja, baka, dida, tetka...nećemo znati.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da iskarikiram-ja znam njemački jezik. Učila sam ga mnogo godina. Za profesoricu njemačkog sam čista "nula" u znanju. Svejedno, kako ću ja primjetiti da mi treba njena pomoć u prenošenju znanja-tj. dokučiti trenutak kad sam pogriješila, radila krivo, prenijela krivo?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    da iskarikiram-ja znam njemački jezik. Učila sam ga mnogo godina. Za profesoricu njemačkog sam čista "nula" u znanju. Svejedno, kako ću ja primjetiti da mi treba njena pomoć u prenošenju znanja-tj. dokučiti trenutak kad sam pogriješila, radila krivo, prenijela krivo?
    pa ja bih to primjetila tako, sto se u tu poduku ne bi ni upustila. bez obzira sto vec dugo zivim na njemackom govornom podrucju i dobro govorim jezik.
    znaci potrazila bih kompetentnu osobu.

znam da matku 1-4 mogu, svom vlastitom djetetu. to sam i vidjela . osim toga i dok sam isla u mioc i studirala, davala sam instrukcije iz matematike za osnovnu skolu i gimnazije koje nisu mioc.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

koliko sam ja shvatila HS bi trebao imati određene smjernice i na kraju nekakvog razdoblja bi dijete polagalo nekakve ispite i to bi mi još nekako i bilo prihvatljivo.
    ali ovo što ti pišeš roza nikako. zamisli da svaki roditelj za sebe filtrira što mu je bitno i prenosi to djetetu. htjeli mi to ili ne, roditelji smo i pristrani smo što se naše djece tiče pa ako nekome baš ne ide jedno poglavlje fizika, ha bože moj preskočimo ga i gotovo. ti misliš da je to ok?
    i što ako je predvišeno da dijete u 7. razredu zna da je ta neka bitka počela tu i tu, te i te godine i dijete to mora naučiti, ti ćeš jednostavno sama odlučiti da je to višak i jednostavno ćeš preskočiti?

ovaj dio mi se uopće ne sviđa i ne mogu prihvatiti ovakve argumente.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Još imam stranica za čitati, ali na ovo moram reagirati. I to direktno. Molim te, RozaGroza, dobro razmisli o ovome što si tu napisala, jer to nije točno, nije dobro, nije mudro. Naravno da imaš pravo razmišljati drugačije, ali ne mogu vjerovati da ovo misliš.

Vjerojatno nas svih sa ovime pomalo zaj....aš, zar ne? Samo diskusije radi si to napisala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •