Quote Originally Posted by Dijana View Post
Upravo tako. Ne treba zanemariti "kolateralne žrtve" školskog sustava, djecu kojoj takav sustav
jednostavno ne odgovara, a imaju roditelje koji su voljni u to se upustiti.
slažem se.
mene zanima jedna stvar
treba li djetetu omogućiti da nakon 7. godine stekne uvid u jedan drugi načina školovanja, ovaj puta u vulgaris školi gdje idu sva djeca, i za koje škola jest i za koje nije...
(pretpostavljam da je 7. godine ipak iskusilo neke primjere podučavanja kod kuće s roditeljima ili tetkom, pa je kroz to doživjelo OKK)
... i ako se taj školski način iz suvislog razloga ne pokaže dobrim za naše dijete, tako bi onda bilo opravdano odlučiti drugačije zajedno s djetetom (ili ne?)
ILI
mi odlučimo umjesto djeteta naprosto tako jer smo mu nastavili nuditi samo OKK?

mene muči evo recimo opravdanost toga, da djetetu ne damo uvid i u drugi (u ovom slučaju obrazovanje u školi) koncept obrazovanja.

na osnovu kojih pokazatelja mi donosimo odluku o OKK ako uopće nismo vidjeli kako dijete funkcionira u školskom kolektivu,
i na osnovu kojih pokazatelja roditelj odlučuje da je za njegovo dijete OKK ispravnije, ako nije omogućio da dijete iti dobije uvid kako obrazovanje u klasičnoj, vulgaris školi izgleda?

neću se ljutiti ako me nitko nije razumio

mislim, smije li HS biti (primarno, ako se kao takav može svrstati) preventivna (negativna) reakcija na školski sustav, ili, konkretno ti, marta, misliš da je to "tek" naknadna reakcija na djetetovo nesnalaženje u njemu?

sad sam "pojasnila"