Quote Originally Posted by The Margot View Post
hehe, znam da ne zvuči ozbiljno, ali sad sam se sjetila kako smo kao najbolji razred na školi (matematičari) svi kompletno pobjegli sa sata Politike i gospodarstva - just for fun... u razred je s nama išla i kćerka ravnatelja škole. Raska dobila nervni, profesor se rasplakao - (da, točno tako), a mi smo se kesili i jedno drugome namigivali. baš smo se odlično zabavljali
E vidiš, meni se od ovakvih uspomena diže kosa na glavi
Kolektivno markiranje? Jedno sam uspjela nekako eskivirati, u 7. razredu, i to začudo bez negativnih posljedica. U srednjoj sam, falabogu, išla u tako "štrebersku" školu u kojoj nikome takve besmislice nisu padale na pamet.
To naglašavanje pripadnosti razredu kao svetoj zajednici uvijek me smetalo, iako sad, uz nešto poznavanja psihologije, mogu shvatiti kako se to razvija.

I nemojte se zavaravati da bi Google puno pomogao u obrazovanju kod kuće. Internetska znanja nisu baš tako apsolutni autoritet. Pročitajte Keenov "Kult amatera" pa ćete vidjeti
Doduše, ono što me kod regularnog obrazovanja brine su, između ostalog, i greške u udžbenicima, kojih ima naveliko, tako da više ni školski udžbenici nisu neprikosnoveni autoritet.