Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
Djete i ovako i onako veliki dio znanja koje mu učiteljica prenese u osnovnoj zaboravi, jer je pola toga nepotrebno. Kurikulum, bar ja tako mislim, je totalni, kako bi se Dorotea izrazila, nonsens. Ja bi definitivno svom djetetu filtrirala informacije sa kojima ću ga opteretiti, jer zaista nije bitno da zna da li je bitka kod xyz počela 1456 ili 1457.
koliko sam ja shvatila HS bi trebao imati određene smjernice i na kraju nekakvog razdoblja bi dijete polagalo nekakve ispite i to bi mi još nekako i bilo prihvatljivo.
ali ovo što ti pišeš roza nikako. zamisli da svaki roditelj za sebe filtrira što mu je bitno i prenosi to djetetu. htjeli mi to ili ne, roditelji smo i pristrani smo što se naše djece tiče pa ako nekome baš ne ide jedno poglavlje fizika, ha bože moj preskočimo ga i gotovo. ti misliš da je to ok?
i što ako je predvišeno da dijete u 7. razredu zna da je ta neka bitka počela tu i tu, te i te godine i dijete to mora naučiti, ti ćeš jednostavno sama odlučiti da je to višak i jednostavno ćeš preskočiti?

ovaj dio mi se uopće ne sviđa i ne mogu prihvatiti ovakve argumente.