Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
ali čekaj, po toj logici bi trebali uvesti obaveznu kontrolu roditeljstva, odnosno ako ljudi ne ispunjavaju određene uvjete - ne mogu postati roditelji?

ja sam shvatila da ovaj argument, koliko god je razumski, nije prikladan u raspravama ove vrste. jer imamo skroz različita polazišta razmišljanja. to ti je kao kad kažeš da je cjepivo dostignuće koje je smanjilo smrtnost od bolesti.
pa će ti reć da je to kao prvo - upitno, jer postoje istraživanja koja kažu da nije. a kao drugo da je današnje vrijeme drugo, pa taj argument nema smisla jer nismo nepismeni, imamo internet (svi osim roze ) i nismo siromašni, pa nam više obavezno osnovno školstvo - ne treba.

ja se slažem s vama, ali pokušavam naći rupe
kaj se tice prvog, obzirom da se imanje i neimanje djeteta tice biologije i tijela pojedinca mislim da to jest autonomija svakog pojedinca. ali onog trena kad se dijete rodi ono postaje dijelom drustva i nemojmo se zavaravati, roditeljstvo JE pod nadzorom drustva. Pcelica Mara je to lijepo napisala kod zdravlja, onda imas sad pricu oko djecje stednje pa i cinjenice da socijalne sluzbe uistinu oduzimaju djecu roditeljima koji nisu sposobni adekvatno skrbiti o svojoj djeci.

a ja jos nisam upoznala dijete koje se rodilo pismeno i znalo tablicu mnozenja. ili je to samo moje tak neuko na mater si?

i majke mi moje jedine koja me poslala u javnu skolu, ak jos jednom cujem da je internet garancija pismenosti vristat cu. mislim da u povijesti covjecanstva nije bilo "mjesta" koje vise vrvi netocnostima, poluinformacijama i amaterskim filozofskim raspravama (cemu i ja dakako nadasve pridonosim ).