Naravno da je potrebno pričati na općenitoj razini, no svatko od nas proizvod je svojih iskustava, tako da nije neobično (dapače, sasvim je normalno) da svoja mišljenja i stavove oblikujemo upravo zbog svoje osobne povijesti, a ne na osnovi nekakve suhe teorije.
Uvjeta je više, to se razumije samo po sebi. Čak sam ti ih i počela nabrajati, no zatim sam stala, shvatila da nijedan od njih nema smisla dok nije sređena zakonska straha i sve ih izbrisala.
Što je PKK?![]()
Mislim da se većina slaže, Dijana; rasprava se više vodi o načinima konkretne izvedbe.
Kao što rekoh, prijatelj iz Slovačke mi je rekao da je kod njih moguće obrazovati djecu kod kuće samo ako roditelji (dakle, baš roditelji, a ne djedovi, bake, susjedi, rođaci ili plaćeni instruktori) imaju završenu učiteljsku akademiju.
Na Wikipediji piše drugačije, no na stranici HSLDA-e sam našla potvrdu podatka: http://www.hslda.org/hs/internationa...ia/default.asp
Naravno da nije, Marta.In 2009, the parliament authorized homeschooling for ages 6-10, provided that the parent who gives instruction is a fully-qualified teacher. Children must be registered with a local primary school, taught the same curriculum as in the schools, and tested every 6 months.
No, reci, kad bi škole više odgovarale tvojoj slici idealnog obrazovanja, bi li i dalje razmišljala o HS-u ili bi poslala svoju djecu u školu bez dilema koje imaš u sadašnjim prilikama?
Potpis. No, ponavljam, za svijest o vlastitoj nekompetenciji treba biti izuzetno kompetentan. ()
A zašto automatski pretpostavljamo da djeci ne bi odgovarala druga djeca iz razreda, ali bi im bilo super u društvu djece iz neke XY udruge? Zar su roditelji koji se odlučuju za HS toliko sličnih svjetonazora da bi njihova djeca bila kompatibilna?
Slažem se.
Da nesvjesno.Još je gore što mnogi to rade svjesno, dapače, čak i namjerno.
![]()
Pa, složila bih se sa svima koji su rekli da bi obrazovanje kod kuće trebalo biti reakcija na loše iskustvo u redovnoj školi.
Da, Seni, ali vidimo da su u opisanom slučaju (kao i u svim austrijskim slučajevima obrazovanja kod kuće) djeca i njihovo znanje bila pod kontrolom - dakle, postojao je kurikulum koji se morao odraditi i postojali su testovi kojima je ocijenjena uspješnost savladavanja zadanog gradiva.
A sad idem dalje u nove citat-poduhvate.![]()