Pcelica Mara prvotno napisa
Na ovoj su temi dani osobni razlozi zašto neke majke smatraju da je HS najbolji izbor za njihovu djecu.
A moji osobni razlozi zbog kojih smatram da HS nije dobar za moju djecu su npr. strah da bi ih usmjerila u pravcu kojeg oni sami možda ne bi izabrali. (...) Nadalje, mene bi u HS mučilo i praćenje suvremenih spoznaja. Ja u svom poslu moram stalno pratiti najnovija dostignuća i svjesna sam koliko brzo znanost napreduje i kako su brojna istraživanja na svim poljima. Nisam sigurna da bi neka HS mama mogla pratiti baš sva područja, barem ne bi mogla jednako kvalitetno. (...) Druženje s vršnjacima i stjecanje prijateljstava neću niti spominjati, to je jednostavno od neprocjenjive važnosti i školska prijateljstva su nešto posebno, što po mom mišljenju svako dijete zaslužuje imati.
Po meni recimo niti nasilje u školi nije razlog za HS, jer se takve situacije ne bi trebale rješavati uklanjanjem zlostavljanih pojedinaca iz zajednice, nego učinkovitim obračunavanjem sa zlostavljačima. Jednako i kad je riječ o lošim profesorima.