Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    mene fascinira činjenica da je žena poput roze stručnjakinja za marketing i management obrazovana na najkomercijalnijem komercijalnom faksu u RH.
    Jeli to onda potakne čovjeka da pobjegne od komercijalnog i materijalnog? Što se dogodi, vidiš "svo zlo" izbliza?
    Nema veze jedno s drugim. "Bijeg" tj. spoznaja o tome kako želim živjeti postoji u meni davno prije nego sam završila faks.
    Nije to nikakva revolucionarna ideja, ako malo proguglate Self sufficiency i Sustainable living, Homesteading itd. vidjet će te da je koncept življenja veoma popularan u razvijenijim zemljama - a i u onim ne razvijenijim (milom ili silom), samo oni nikad nisu došli do tog levela razvijenosti da bi se isčuđavali nad onim načinom života koji je nas ljude i doveo gdje jesmo i koji postoji od kad je čovjeka.

I btw. nepovjerenje prema društvu i sistemu ne znaći i nepovjerenje na osobnoj razini.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Nema veze jedno s drugim. "Bijeg" tj. spoznaja o tome kako želim živjeti postoji u meni davno prije nego sam završila faks.
    Nije to nikakva revolucionarna ideja, ako malo proguglate Self sufficiency i Sustainable living, Homesteading itd. vidjet će te da je koncept življenja veoma popularan u razvijenijim zemljama - a i u onim ne razvijenijim (milom ili silom), samo oni nikad nisu došli do tog levela razvijenosti da bi se isčuđavali nad onim načinom života koji je nas ljude i doveo gdje jesmo i koji postoji od kad je čovjeka.

I btw. nepovjerenje prema društvu i sistemu ne znaći i nepovjerenje na osobnoj razini.
    pa znam, upravo me zato čudi smjer koji si odabrala, više te mogu zamisliti kao agronoma, npr
    al ko što rekoh, ni smjer koji sam odabrala nisam ja. Al radim dobro koliko mogu.

Društvo, tj. sustav i jest skupina pojedinaca koja je odabrala neku mjeru po kojoj želi funkcionirati. To je civilizacijska tekovina, nije nešto što nam je stiglo zajedno s krumpirom i kukuruzom

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Društvo, tj. sustav i jest skupina pojedinaca koja je odabrala neku mjeru po kojoj želi funkcionirati. To je civilizacijska tekovina, nije nešto što nam je stiglo zajedno s krumpirom i kukuruzom
    Tu je naše temeljno razilaženje u mišljenju - ja mislim da je društvo skupina pojedinaca kojoj su dane mjere po kojima bi trebali funkcinirati (in order to keep that system running) i koje su s vremenom naučili prihvaćati. Ja sam pojedinac unutar društva kojoj ne pašu te mjere, jeli ja imam pravo izaći iz sistema i živjeti kako želim? Očito ne. To društvo mi daje mjere koje postoje kako bi to društvo moglo funkcinirati, ne pita me da li ih želim nego me prisiljava da ih prihvatim pod izlikom toga da to društvo bolje od mene zna što je meni potrebno i što ja želim - naravno uz put mi zamaže oći svim "pozitivnim" stranama življenja u takvom kolektivu. Isto tako je i s djecom. Ne znam ja za svoje djete što mu treba, društvo zna.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam pojedinac unutar društva kojoj ne pašu te mjere, jeli ja imam pravo izaći iz sistema i živjeti kako želim? Očito ne. To društvo mi daje mjere koje postoje kako bi to društvo moglo funkcinirati, ne pita me da li ih želim nego me prisiljava da ih prihvatim pod izlikom toga da to društvo bolje od mene zna što je meni potrebno i što ja želim - naravno uz put mi zamaže oći svim "pozitivnim" stranama življenja u takvom kolektivu. Isto tako je i s djecom. Ne znam ja za svoje djete što mu treba, društvo zna.
    Ovo ne proizlazi iz trenutnog zakona, sorry, ali ne proizlazi. Ti ćeš, kako god okreneš imati presudan utjecaj na svoje dijete i donijeti milijun odluka kojima ćeš neminovno usmjeriti njegov život, ali postoje pojedini segmenti gdje se povijesno i civilizacijski pokazala potreba da se zakonom postavi minimum standarda, na dobrobit djece.
    Ovo što ti tražiš- HS bez regulative i kurikuluma- lako može dovesti do toga da dijete u 18.-oj kaže: Ja žarko želim biti kirurg. A da mu za drž. maturu ili prijemni na medicini nedostaju godine učenja i da ima takve rupe u znanju zbog kojih će to postati jako teško izvedivo.

Što se tiče tvojeg odlaska iz društva gdje 90% stvari nije po tvojoj mjeri- to je tvoje apsolutno pravo i naravno da tvoje dijete dijeli, i u dobru i u zlu, tvoj put, ali i dalje treba dobiti nivo obrazovanja kojim mu se neće zatvoriti neka vrata. Dakle, tvoj zahtjev za HS kao opcijom je na mjestu, ali tvoj zahtjev da ti odrediš apsolutno sve vezano za to je traženje države da zakonski omogući i legalizira zakidanje djece za minimum obrazovanja. Ne kažem da bi ti to učinila, ali bi takvim zakonskim rješenjem to postalo legalno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •