Struktura je apsolutno potrebna, ja sam sve samo ne anarhist. Ali ona i postoji radi nas pojedinaca, društvo je tu radi nas a ne radi sebe, i ja kao pripadnica tog društva imam pravo glasa i na moj glas se ne smije oglušiti jer je to kršenje mojih prava. Zakoni su potrebni i ja ih ne planiram u svojoj separaciji kršiti, ali se ti isti zakoni mogu i mjenjati kako bi pasali svima a ne samo kritičnoj masi.
A (ne znam citirati više ljudi) ovo što je Marta napisala:
otkud ti znas da su odluke koje ti donosis, a na koje te nikakav zakon ne prisiljava, realno doprinose dobitku i dobrobiti tvog djeteta. i tko to uopce moze procijeniti?
Da li su ljudi koji upišu djecu u školu-srednju-faks itd. zapravo tim preodredili njihov život u smjeru koji je moguće da im potpuno ne paše? Mislim, ja ću pitati svog Š kad bude malo veći da li želi u školu, da li želi u grad, da li želi prestat jest meso...da li će oni koji su u "opoziciji" pitat svoju djecu da li žele na selo, da li žele bit HS? Mislim ovo je neko vrčenje oko vruče kaše...istina je da nitko ne zna za sigurno kakve su posljedice naših odluka i da li bi one bilo pozitivnije da su odluke bile skroz drugačije.