Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj tajuska prvotno napisa Vidi poruku
    znaci ti ces spiru sa 7 godina pitati jel hoce u redovnu skolu ili uciti doma?
    Ne - ali ne mogu sad o tome ništa sigurno tvrditi jer moj dečko još nije pokazao svoj pravi karakter i afinitete iako pleše na Metallicu i obožava gitaru Samo sam se osvrnula na nečiji komentar (zapravo više njih) da HS u nekim slučajevima ne poštuje djetetove želje, pa me zanimalo kako se to, u tako važnim stvarima, poštuju djetetove želje kad su suprotne od roditeljskih? Kako bi vi poštovale djetetovu želju za HSom da je npr. pokaže?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Citiraj tajuska prvotno napisa Vidi poruku
    znaci ti ces spiru sa 7 godina pitati jel hoce u redovnu skolu ili uciti doma?
    Ne - ali ne mogu sad o tome ništa sigurno tvrditi jer moj dečko još nije pokazao svoj pravi karakter i afinitete iako pleše na Metallicu i obožava gitaru Samo sam se osvrnula na nečiji komentar (zapravo više njih) da HS u nekim slučajevima ne poštuje djetetove želje, pa me zanimalo kako se to, u tako važnim stvarima, poštuju djetetove želje kad su suprotne od roditeljskih? Kako bi vi poštovale djetetovu želju za HSom da je npr. pokaže?
    mene iskreno zanima kako dijete od 7 godina koje nikad nije bilo u kontaktu s institucijom, može samo prosuditi želi li ići u školu ili biti doma obrazovano?
    pogotovo kad roditelj naginje OKK

naravno, isto vrijedi i za suprotnu stranu

tako malo dijete, nije sposobno samo donijeti valjanu odluku, jer da je, tada bi ih poticali da se sa 7 godina odsele i žive samostalno

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    mene iskreno zanima kako dijete od 7 godina koje nikad nije bilo u kontaktu s institucijom, može samo prosuditi želi li ići u školu ili biti doma obrazovano?
    pogotovo kad roditelj naginje OKK

naravno, isto vrijedi i za suprotnu stranu

tako malo dijete, nije sposobno samo donijeti valjanu odluku, jer da je, tada bi ih poticali da se sa 7 godina odsele i žive samostalno
    to jt točno ono što sam ja rekla, samo sam na strani hs-a

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Isto tako, u školi se uče i mnoge stvari koje se u praksi i životu čovjeka gotovo ne pojavljuju, (pisali smo o tome na temi o Amerima) ali nas te stvari uče razmišljanju, treniraju mozak, razvija se sposobnost apstraktnog promišljanja koje ti koristi u životu od najbanalnije svakodnevice do eventualnog savladavanja naprednih znanja jednog dana na fakultetu.
    Da samu sebe dopunim da ne bi ovo shvatili krivo. Nisam mislila da se ovo ne može naučiti i u HS modusu školovanja, nego sam to navela kao primjer kako neka znanja u kurikulumu mogu izgledati kao čista gnjavaža djece nečime što im nikad neće trebati, a zapravo se radi o jako korisnom gradivu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •