Citiraj Zubic vila prvotno napisa Vidi poruku
Cvijeto, kao i obično, okreneš raspravu u sasvim drugom smjeru ali uz puno smisla.
Slažem se s tobom. Po meni to i jest najveća prednost škole, ona je svijet u malom, ta djeca s kojom danas sjediš u klupama sutra će biti odrasli ljudi tvoje generacije koje ćeš sretati u šetnji s djecom ili na poslovnom sastanku. Učiš se graditi izvrsne ili barem korektne odnose i s onima koji ti "odgovaraju" i koji ne. To je život.
prije nego odgovorim cvijeti, pitala bih nesto na temu "to je zivot"?

skola je na neki nacin sigurno svijet u malom. i ja je kao takvu volim.
ne radi se uopce o socijalnim odnosima. kao sto rekoh moje dijete je jako dobro u njima.
no na temu to je zivot, pitala bih:
da li vi recimo kada trazite tecaj npr. francuskog jezika i placate ga, ( a skolu kao sto znamo svi mi placamo iz nasih poreskih doprinosa) uzimate prvu koja vam padne pod ruku, pa onda jos upisete bilo koji stupanj, pa i onaj koji vam je apsolutno prelagan, jer se ucite graditi "izvrsne i korektne" odnose. a ako bi vam npr. bilo dosadno ni slucajno ne mijenate grupu, jer vasa dosada moze proizici samo iz vaseg loseg odgoja. i ni slucajno ne ocekujete, da dobijete ono sto trebate, a sve u svrhu izvrsnih i korektnih odnosa?

a i inace u svom poslu, ne daj boze da bi napredovali, nego sve u svrhu "to je zivot" budete na onoj stepenici na kojoj se nalazi vas razred?