pa što, ako je homeschoolirano, to znači da se neće družiti i socijalizirati??
pa što, ako je homeschoolirano, to znači da se neće družiti i socijalizirati??
Hoće. Ali u školi je primoran biti među 30 klinaca s kojima uglavnom ima zajedničko samo godine, nisu to prijatelji koje je sam izabrao, nisu to klinci sa radionica i slobodnih aktivnosti sa kojima djeli zajedničke afinitete prema određenim stvarima. To je 30 različitih malih ljudi od kojih neki znaju biti real pain in the butt i nameću se ostalima. Dijete od svojih 8-9 godina se rijetko zna nositi sa izazovom čopora, koji mu možda uopće ne paše, ali mu se mora pridružiti i podrediti jer drugačije ne može opstati u tom kolektivu.
kako možeš biti sigurna da će ti se dijete družiti s prijateljima koje sam izabere? halo!!! dijete ispod 10 godina? što ćeš mu ponudit kao izbor? od tebe probranu elitu, zar ne? što će im biti zajedničko? samo roditelji ogorčeni ostatkom svijeta. na taj način, draga moja, dijete ne može izrasti u kompletnu osobu
da se razumijemo, ja nisam protiv HSa ako se omogući kao opcija. za mene nije i neće nikad biti. HS kao opcija kod recimo izrazito boležljivog djeteta, ako roditelji putuju, ako žive daleko od škole/mjesta, i naravno, ako imaju znanja i mogućnosti, ali istovremeno ne uskraćuju djetetu uvid u "normalan" život, da. zašto ne.
ali HS kao bijeg i potreba da se dijete ukloni iz zlog svijeta, da ga se poštedi nekog lošeg utjecaja jest paranoja roditelja i bijeg od stvarnosti. e to ne. nikako. a kad netko to shvati, obično bude prekasno