Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
PM ja se grozim sistema u kojem živimo. Sigurna sam da bi se iznjedrilo užasno puno nevjerovatnih ljudi kad bi taj sistem više poštovao ljudska prava i slobodu izbora - ljudi bi počeli disati punijim plučima.
A to što ja vjerujem da nam je društvo u banani i da smo izgubili temeljne moralne vrijednosti ne znači da osporavam činjenicu da u tom društvu ima još uvijek velik dio ljudi koji ne bi bili loš utjecaj, ali meni je dovoljno da mi dijete jednom neka budala u školi udari nogom u glavu.
Po mome mišljenju sve ovo stoji. Ali, mi nažalost teško možemo spriječiti da nam dijete netko ne udari ili povrijedi na drugi način. Ni naši roditelji nisu mogli spriječiti sve ( ili većinu) lošeg što nam se dogodilo u životu.
Zato to nije dobro polazište za HS. Važnije je znanje, a ne čuvanje od "svijeta". To ti hoću reći, Roza. Život je takav, i ružan i lijep i jednostavno moramo živjeti najbolje što znamo i naučiti dijete da se samo nosi sa takvim životom. Samopouzdanje, znanje i vjeru u sebe i obitelj, to su stvari koje im treba "ugraditi".