evo pogledala pa lagani osvrt na prilog koji me je ustvari odbio od učenja od kuće - jer ne vidim smisao osim što se dijete izolria ipak na jedan način od vršnjaka bez obzira sad na socijalizaciju;

- čemu učenje kod kuće ako dijet i dalje uči po školskom programu?
- ne rade li ustvari svi to roditelji i onako doma, kad pomažu djeci oko zadaće, priprema za ispit?
- dijete mora proći isto sterilno gradovio kao i vršnjaci ok možda na malo kreativniji način, ali ipak je to zadano školsko gradivo

-ja sam svojoj sestri na jako zanimljiv način objašnjavala ono što mora znati iz povjesti da bi ona to lakše zapamtila,shvatila u stvari razumjela i probudila zanimanje za gradivo- pa ga onda nije morala štrebat..već ga je razumjela...ali je ona za to vrijeme išla i u školu svaki dan

-tako je samo odvojene od vršnjaka i vjerujem da bi ga u ulici na žalost ipak "gledali čudno"...
-izleti s učenicima iz razreda bi mogli samo rezultirati traumama, u smislu da ni djete ni učenici ne provode virjeme skupa niti se ne poznaju i ne vidim kako bi se onda odjednom družili na izletu?

- ono čega se bojim - vjerski razlozi- ( i ako sam krščanka bojim se te mogućnosti "kulta"- zatvorenosti i mogućnost "jednoumlja"?) nije to isto kao neka npr.privatna vjerska škola koju pohađa veliki broj učenika

- razlozi daleko stanovanje, učenje na daljinu preko interneta, bolest- to mi je OK za učenje od kuće

-zlostavljane u školi- je razlog za učenje od doma, ali s druge strane mislim da je to samo udaljavanje od tih problema na jedno vrijeme, jer oni te čekaju u budućnosti, na faxu, poslu- e sad moguće je da ćeš se kao odrastao lakše nositi s takvim stvarima, ali postoji mogućnost da i nećeš jer si bio u nekom svom zatvorenom krugu ljudi, prijatelja- sigurnosti, pa se neznaš nositi s tim jer s tim nemaš iskustva ni doticaja

- gubimo statistiku o djeci u smislu ponašanja, učenja, sklonosti, agresivnosti - jer i djeca doma imaju svoj karakter i ponašanje koji bi prezentirali i da idu u školu

- jedan od preduvjeta je vidim roditelj kod kuće- kako to može sebi dopustiti zaposleni roditelj-nikako
- ako djeca uče po školskom modelu i ako od kuće, ma koliko mi kreativni bili morat će mo ga u jednom trenutku sjesti za stol i knjigu i motivirati ili možda čak disciplinirati za učenje..kako to učiniti i kako poučavati odjednom 3 djece različite dobi - jer ipak učitelj je nekako drugačiji autoritet od roditelja ( ne mislim to u lošem smislu, strogosti)