Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa Vidi poruku
    Ivana, ne nuzno (samo) roditelji. HE pruza sirok spektar mogucnosti
    jer ako bi se to ozakonilo, tko bi sprecavao roditelje da za one stvari za koje se ili
    ne smatraju kompetentnima ili ne mogu, ne stignu, stogod,
    unajme nekog drugog da iz tog podrucja poducava dijete?
    Ako si gledala jutrosnji prilog, bilo je receno da se recimo u VB
    roditelji udruzuju i razmjenjuju kompetencije
    tako da organiziraju radionice ili poduku
    iz onoga sto pojedinacno dobro poznavaju.
    pa da to i kažem roditelji s različitim znanjima bi se imjenjivali ali ne i nužno "školovani" učitelji tj. prof. iz pojedinih predmeta, osim ako koji roditelj nije učitelj ili profesor- nitko u prilogu nije spomenu "prave" profesore koji bi im doma podučavali djecu, već su inzistirali na roditeljima
    - jer mnogi bogataši, sportaši,glumci,pjevači, zvijezde itd. kroz povjest ali i danas imaju privatne učitelje (školovane) ali ovdje nije riječ o tome- bar ja nisam to shvatila kao temelj onoga na ćemu ta udruga inzitira-shvatila sam da inzistiraju na poduci roditelja koji se izmjenjuju, (besplatno) a ne privatnih učitelja koji se plaćaju (to bi bile ko mplaćene instrukcije)

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    pa da to i kažem roditelji s različitim znanjima bi se imjenjivali ali ne i nužno "školovani" učitelji tj. prof. iz pojedinih predmeta, osim ako koji roditelj nije učitelj ili profesor- nitko u prilogu nije spomenu "prave" profesore koji bi im doma podučavali djecu, već su inzistirali na roditeljima
    - jer mnogi bogataši, sportaši,glumci,pjevači, zvijezde itd. kroz povjest ali i danas imaju privatne učitelje (školovane) ali ovdje nije riječ o tome- bar ja nisam to shvatila kao temelj onoga na ćemu ta udruga inzitira-shvatila sam da inzistiraju na poduci roditelja koji se izmjenjuju, (besplatno) a ne privatnih učitelja koji se plaćaju (to bi bile ko mplaćene instrukcije)
    Osnovu poučavanja izvan ustanove najčešće bi provodi roditelj ili uz druge roditelje, ali naravno da (ako je HE ozakonjen )nitko ne brani roditelju da plati školovanog profesora npr. francuskog jezika ili fizike da poučava dijete.
    Posljednje uređivanje od sirius : 06.05.2011. at 08:29

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    ali ovdje nije riječ o tome- bar ja nisam to shvatila kao temelj onoga na ćemu ta udruga inzitira-shvatila sam da inzistiraju na poduci roditelja koji se izmjenjuju, (besplatno) a ne privatnih učitelja koji se plaćaju (to bi bile ko mplaćene instrukcije)

udruga ne inzistira na tome. udruga inzistira na necem drugom. a to cak nije ni obrazovanje izvan institucije osnovnog skolstva, jer bi dijete bilo upisano u osn.skolu i provodila bi se kontrola znanja u okviru nacionalnog kurikuluma u toj istoj osnovnoj skoli. malo pojednostavnjeno, jedina razlika bi bila da dijete nije obavezno pohadati nastavu, nista drugo. a kako ce roditelj osigurati djetetu poduku, to je vrlo individualno. niti to moraju biti samo roditelji, niti privatna poduka tipa instrukcije, niti specijalizirane skole tipa stranih jezika, glazbene, niti samo dijete i razna pomagala, a moze biti sve odjednom. kombinacija ima koliko ima djece i roditelja, i vise od nabrojanog, ovisno o nacinu zivota, okolini, financijma... cak je moguce (u ovom slovenskom modelu koji predlaze udruga) da dijete pohada odredeni predmet u skoli u koju je upisano.

mislim da u cijeloj prici veliku pometnju izazova sam naziv koji sadrži rijec HOME, jer takav pristup obrazovanju uopce ne mora biti vezan za dom, barem ne na toliko iskljuciv nacin na koji ga vecina interpretira.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •