ja ne omalovažavam zanate, dapače. bolje bi mi bilo da sam zanat završila nego prije 17 godina postala učiteljica bez dana staža u struci. nadam se da će moja djeca biti pametna i odabrati nekakav zanat, a ne ko ja biti nezaposlena desetljećima jer nemam babe i strica koji će me ubaciti u školu.

samo sam htjela naglasiti da se NISU doma svi obrazovali. prenošenje vještina sa oca na sina nije homeschooling. ne na način aleksandra velikoga ili drugih bogataša koji su imali na raspolaganju vrhunske umove koji su im u ljetnikovcima objašnjavali tajne fizike.

prenošenje vještina kopanja ili potkivanja, bojanja ili mijenjanja pločica nije obrazovanje već prenošenje vještina.
a u današnjem svijetu čovjek ne može samo znati kako polijepiti pločice u kupatilu, treba znati i pročitati kako se pločice lijepe, if you know what i mean.

zato nemoj izjednačavati školovanje vlastele i siromašnih i proglašavati hs kao nešto najnormalnije od stoljeća sedmog. je, ako ti je ćaća bio frankopan. nije ako ti je baba bila nepismena seljanka iz zaseoka u dalmatinskoj zagori ko što je moja bila