Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
daleko od toga da sustav smatram idealnim. taj dio rasprave sad ne diram.

ali dijete nije tvoje, nego svoje, i živjet će u ovom društvu, takvom kakvo bude. ne u tvojoj utopiji.
Moje je dok ne postane svoje. Samo što vi ne kužite da sad trenutno naša djeca pripadaju više sustavu nego nama, a sustav ne da nije idealan nego je truo do srži - moje skromno mišljenje - hvalite ga i ljubite ako želite, ja ne želim biti dio njega i ne želim da MOJE dijete bude rob sustava sve do onda do kada sam ne odluči da to želi biti, ako odluči.

Ma meni je smješno kakve komentare ja dobijam na ovom forumu, para da ste svi s kruške pali. Ajte malo proputujte svijetom upoznajte malo drugačijih ljudi pa onda meni recite da ja želim utopiju. Ljudi vanka shvačaju ovakav način separatizma o kakvom ja pišem, kao neku privilegiju, i poznajem na desetine ljudi po cijelom svijetu koji ovo o čemu ja govorim žive već generacijama, a nisu ludi fanatici i ne jedu koprive i suhi kruh od jutra do sutra, već imaju životni standard koji bi večina nas ovdje poželila. Aj gledajte van okvira u koje ste zabubani, onda vam ta moja "radikalnost" (pucam od smijeha jer sam od svojih frendova ja najmanje radikalna) neće bit toliko luda i nenormalna.