Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
meni su najveci problemi kod klasicnog skolovanja par stvari

to sto djeca uce tempom "jedan za sve" koji im cesto ne odgovara, samim time mogu biti izlozeni i ruganju od strane vrsnjaka (bez osnove, naravno);

to sto moraju nabubati napamet tonu gluposti koje ih ne zanimaju i u krajnjem slucaju su nepotrebne (mislite da netko donaldu trumpu zamjera sto ne pise uvijek po pravopisu, ahahaha)--mislim, ne smatram potrebnim da moje dijete buba na pamet neke godine crkvenog raskola i slicno, kaj ce im to?! a opet, ako ga zanima vrlo lako ce naci i tu informaciju;

to sto uce svaki dan od recimo 8-2, i to tako da sjede u klupama i maltene slusaju nekog tko propovijeda--pa kome to ne bi bilo dosadno, pogotovo u doba zivota kad imas najvise energije za raditi neke stvarne, korisne, zanimljive stvari? uostalom, ni meni se ne da raditi svaki dan u isto vrijeme.

provjere--to je fakat ponizavajuce za djecu. ko kad radas pa ti neko gleda u pipicu da vidi jel imas dobar tempo od 1 cm po satu ako nemas, mora da nesto nije u redu s tobom. mozda dijete ono sto ne zna danas na testu nauci za 2 dana, kad ce ga zanimati.

neravnopravno dostojanstvo--profesor je uvijek u pravu. hmmmm... prof. si moze dozvoliti svakakvo ponasanje, a ako dijete odgovori, tu nastaje problem.

meni nije problem sustav-ne sustav, to me ne zanima. ali ovo gore, to me vec bode. ono sto ja zelim za svoju djecu je da uce stvari koje ih zanimaju, tempom koji im odgovara, i da ih nitko zbog toga ne procjenjuje ni odgovara. kuzis, nekom nikad nece sjesti pravopis, nekom matematika, nekom mehanika. to je tako. inzistirati na tome da "svi znaju sve " je potpuno pogresno i nije fer prema djeci.
ako tvoje dijete nije donald trump ni ivan todorić, onda mu treba jednako i jezik i matematika-te su dvije znanosti apsolutno neodvojive.
Zato kasnije ide profiliranje, al temelji su nužni iz svega-da se jedno s drugim poveže.
Ne postoji prirodna, tehnička, biomedicinska znanost koja može bez matematike. Matematika uopće nije nadgradnja, nego osnova osnove, alat za mnoštvo drugih znanosti.
Vjerujem da će hrpa ljudi koji se bave arheologijom il klasičnim jezicima ili glazbom primjetiti i tu neku vezu s matematikom.

Jedino što u školi ne valja je činjenica da se ne treba biti najbolji u svemu da bi uspio-al sve treba UČITI.
I činjenica da profesori često nisu dovoljno informirani da prihvate metodologiju koja nije ona na koju su navikli.