Stranica 25 od 69 PrviPrvi ... 15232425262735 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,201 do 1,250 od 3421

Tema: Homeschooling?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne kazem ja da su studiji nepotrebni, to vi mene shvacate kako vam pase. usput sto se i ja ne znam izraziti kako bi htjela, a da je sazeto. tesla sigurno ne bi izumio to sto je da je gubio silne sate u skoli. a kad je jednom skuzio, oso coek i studiro, jasna stvar. logican nastavak zelje za znanjem. pa ne bum ja ucila svoju djecu stvari o kojima nemam pojma, kad postoje ljudi koji znaju.

e sad jel tesla bio normalan ili nije.. ja mislim da je bio ok. mozda nije znao svezat pertle na cipelama ko moj frend informaticki genij. ili nije znao voziti auto. nisu svi za sve. sigurno nije bio i virtuoz na flauti. ali je u onom sto je znao i sto ga je zanimalo rasturao. ko md svoju granu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja sam odgojena na ovoj ideji da je svako znanje dobro i da je znanje samo po sebi vrijednost.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ma jel ti Mikka išta znaš o TEsli?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    kolko ja znam i tesla i edison su napustili skolu u nekoj dobi, kod nas bi to sad bio pocetak srednje. rokfeler je napustio skolu da raznosi novine, sumnjam da netko nije cuo za njega.
    Tesla je završio fakultet, koliko ja znam
    Edison nije ni išao u školu, možda nešto nebitno kratko
    To govori sve o teoriji o posvećenosti-jedan je običan "sustavac", drugi je alternativac koji je homskulan od nepismene matere.
    Da nisu genijalni i posebni, da su obični građani ko mi svi, Tesla bi radio ko inženjer za plaću, a Edison bi krepo od gladi.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    joj, što si širokog stajališta..., dobiješ račun od liječnika kojeg je obrazovao sustav, ne baba mare
    Što me briga ko je njega obrazovao, ja dođem platim i odem, no strings attached.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa jeste pročitali moj post kopiran s Wikipedije. Čovjek je samo malo izašao iz škole da razmisli.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Što me briga ko je njega obrazovao, ja dođem platim i odem, no strings attached.
    držim se za glavu.
    Da ga je obrazovala baba ili ti, a ne SUSTAV (iliti 50 stručnjaka koji su ga obrazovali), nebi sigurno bio liječnik i nebi ti imao TKO liječit dijete.
    oh, taj prokleti sustav.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    ja se čudim ljudima koji žele da im djeca budu fah idioti bez poznavanja osnovne kulture, jer ih to ne zanima.
    Ko to želi?

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Znaš , sad mi sva vjerodostojnost nekoga tko bi provodio HS pada u vodu kad ne zna ništa o čovjeku čija je godina bila, koji je uostalom dio nekakvog nacionalnog nasljeđa.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vjerojatno je razlika u tome sto ja ne mislim da ce mi djeca ostat zakinuta za opcu kulturu ako ne budu isla u skolu. mene recimo sve zanima, ali me isto tako odbijalo (i sad me odbija) kad me netko tjera i kontrolira. mislim da je potreba za znanjem prirodna ljudska potreba, i da nece covjek ostat budala ako ne ide u skolu. skolovanje je kao sistem obrazovanja po meni precijenjeno, i ne pase velikom broju djece, koja time postaju frustrirana--bespotrebno. ja mislim da svako dijete moze biti genij u nekoj svojoj disciplini, bas svako. i ono koje nauci citati s 4 isto kao ono s 10. samo sto ti skola nece omoguciti da naucis citati s 10 nego ces postati dijete s poteskocama u razvoju, prilagodeni program. to nije bas poticajno za psihu, rekla bi ovako laicki.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

držim se za glavu.
    Da ga je obrazovala baba ili ti, a ne SUSTAV (iliti 50 stručnjaka koji su ga obrazovali), nebi sigurno bio liječnik i nebi ti imao TKO liječit dijete.
    oh, taj prokleti sustav.
    Uvijek se nekako uhvatimo lječnika, a eto iskreno ja bi u životu bolje prošla da sam slušala babu nego lječnike.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ajmo sad malo o Boškoviću, i njegova je godina

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ko to želi?
    Pa mikka je to dala naslutiti.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Uvijek se nekako uhvatimo lječnika, a eto iskreno ja bi u životu bolje prošla da sam slušala babu nego lječnike.
    but again, zašto onda ideš tim glupim liječnicima?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

znam o tesli ko prosjecan covjek, moguce da sam ga pomijesala s edisonom, nisam bas neki obozavatelj biografija, ali zato pamtim brojeve, pa znam da je roden 10.7.

znam i svoj broj sasije, oib i jedno 10 jmbg-ova ako se to podrazumijeva pod uspjeh

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kaj sam ja to dala naslututi, jennifer? da zelim da mi djeca budu fah idioti?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

but again, zašto onda ideš tim glupim liječnicima?
    Idem sad jednima jer su me drugi toliko zahebali da me strah. Volila bi da ne moram i volila bi da mogu bit opuštena al ne mogu. Opet idem platim i odem, bez ikakve prisile, i to ću raditi svaki put kad mi je potrebno. Skrenula si skroz s teme. Odem ja i u restoran na večeru s mužem tu i tamo, jel smijem?

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

znam o tesli ko prosjecan covjek, moguce da sam ga pomijesala s edisonom, nisam bas neki obozavatelj biografija, ali zato pamtim brojeve, pa znam da je roden 10.7.

znam i svoj broj sasije, oib i jedno 10 jmbg-ova ako se to podrazumijeva pod uspjeh
    dakle znaš nebitno, a ne znaš bitno ......
    p.s.blago ti se za OIB, ja sve na papiriće moram
    Posljednje uređivanje od miniminia : 20.05.2011. at 13:09

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj miniminia prvotno napisa Vidi poruku
    dakle znaš nebitno, a ne znaš bitno ......
    A što ti znaš o Tesli da ti tako bitno utječe na život?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, poznavanje tesline biografije mi je od zivotne vaznosti. sigurno je u cijeloj prici najbitnije da se skolovao. i da su njegovi drugari iz razreda bili uspjesni kao on.

doduse nije mu bas isao pr i marketing, posto mu je neskolovani edison pokrao par izuma i prikazao ih kao svoje

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ako ništa mislim da je red da znam tko je kriv ako me strefi struja
    znam osnove, znam njegove katastrofa izjave o ženama, znam onoliko koliko mi je potrebo da u svakom društvo mogu diskutirati o njemu, da ne moram šutjeti... ne bih nikako htjela da mi djeca ne poznaju svoju povijest...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a i drugi, kolko ja znam radio je teslin izum a pripisuje se drugima, wireless takoder

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj miniminia prvotno napisa Vidi poruku
    ako ništa mislim da je red da znam tko je kriv ako me strefi struja
    znam osnove, znam njegove katastrofa izjave o ženama, znam onoliko koliko mi je potrebo da u svakom društvo mogu diskutirati o njemu, da ne moram šutjeti... ne bih nikako htjela da mi djeca ne poznaju svoju povijest...
    Uf svaka ti pjevala ako vodiš diskusije o Tesli...boring...

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

kaj sam ja to dala naslututi, jennifer? da zelim da mi djeca budu fah idioti?
    napisala si da bi radije da ti je dijete odlično u jednom području, nego prosječan u 5. pa da je sjedenje u školi gubljenje vremena. pa da ne trebaju učiti što ih ne zanima. pa da je povijest bespotrebna glazbeniku. pa gle kako je super rokfeleru, a on je pobjegao iz škole. sori ako sam nešto krivo pokopčala.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ajde, mi vi recite što je onda potrebno znanje?
    znati zapaliti vatru kremenom?, meni je poznavanje TEsle , ako ivećina znanja, osobito umjetničkog koje me neće spaisti ni od tornada ni ičega životno opasnog minimum znanja... i ako baš hoćeš važnije mi je od puno drugih stvari

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja znam o autima vise od prosjecnog muskarca, mislim da mi je to korisnije znanje nego kako je zivio tesla i sta je pricao o zenama

nista od toga nisam naucila u skoli

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja znam o autima vise od prosjecnog muskarca, mislim da mi je to korisnije znanje nego kako je zivio tesla i sta je pricao o zenama

nista od toga nisam naucila u skoli
    uh.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, poznavanje tesline biografije mi je od zivotne vaznosti. sigurno je u cijeloj prici najbitnije da se skolovao. i da su njegovi drugari iz razreda bili uspjesni kao on.

doduse nije mu bas isao pr i marketing, posto mu je neskolovani edison pokrao par izuma i prikazao ih kao svoje
    Pa bitno je da se školovao ako je tvoja teza bila da je genijalac baš zato što se nije školovao!
    I ova teza da je svako dijete genijalac - to ti je isto kao teza da je svako dijete zahtjevno. Nije. A genijalaca je još puno, puno manje nego zahtjevne djece.
    Posljednje uređivanje od vertex : 20.05.2011. at 13:18

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

napisala sam da bi ja radije bila strucnjak u jednom nego povrsna u 5. za rokfelera mislim da je bio zadovoljan sobom, sto zelim i svojoj djeci. da je sjedenje u skoli (uglavnom) gubljenje vremena govorim iz vlastitog iskustva. da je povijest bespotrebna glazbeniku za njegov rad, a ne kao onako neko opce znanje. mislim da zna povijest ako zeli, a ne ako mora.

u tome je lose konkretno sta?

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Uf svaka ti pjevala ako vodiš diskusije o Tesli...boring...

Pa zašto ne?

Bića smo kulture, ne?

Ili misliš da bismo trebali znati samo ono što je nužno za goli život, Nu, jedi, pij itd. Čemu nam i umjetnost, književnost, estetika, filozofija...Gubljenje vremena.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja mislim da moramo znati i nebitno da bi znali razlučiti što nam je u konačnici bitno.
    I ja sam u školi učila "čuda" o Tesli i znala sam ih tada, sad više pola ne znam, ali ne smatram da to nisam trebala učiti.
    To znanje mi je tad bilo potrebno da bih znala razlučiti karikiram - da li se želim baviti matematikom ili nečijim biografijama.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Pa bitno je da se školovao ako je tvoja teza bila da je genijalac baš zato što se nije školovao!
    I ova teza da je svako dijete genijalac - to ti je isto kao teza da je svako dijete zahtjevno. Nije. A genijalaca je još puno, puno manje nego zahtjevnih.
    meni je teza da je svako dijete genijalac smješna.
    isto kao i ona da genijalnost dolazi od neobrazovanja i neznanja. još smješnija.
    Ima genijalnih i negenijalnih.
    I rekla sam što rade ovi drugi ako se ne obrazuju.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mikka,ma daj kakvi su to argumetni? to što čovjek zna o tesli ne znači da ne može znati o autima...

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

napisala sam da bi ja radije bila strucnjak u jednom nego povrsna u 5. za rokfelera mislim da je bio zadovoljan sobom, sto zelim i svojoj djeci. da je sjedenje u skoli (uglavnom) gubljenje vremena govorim iz vlastitog iskustva. da je povijest bespotrebna glazbeniku za njegov rad, a ne kao onako neko opce znanje. mislim da zna povijest ako zeli, a ne ako mora.

u tome je lose konkretno sta?
    Može biti ništa. Ali to svakako nisu poruke koje bi ja željela prenijeti svojoj djeci.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, imas pravo, ali i dalje nekako mislim da mi stoji da sam procitala da je bio los u skoli. ono sto bi se reklo "nikad od njega znanstvenika". ajnstajn takoder. ne znam, meni to nes govori, mozda ja smo gledam stvari onako kako mi pase

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

o da, ja volim pričati o TEsli, ali još više o LEonardu, Mozartu, o getribama, haubama, sebi, blajhu, faktorima za sunčanje, putovanjima

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A ovaj komentar da je priča o Tesli "boring"...pa mislim, to je stvarno mentalitet prosječne američke tv serije.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

koju bi ti poruku prenijela djeci? i zasto mislis po difoltu da su moje poruke mojoj djeci da obrazovanje nije vazno?

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

da, imas pravo, ali i dalje nekako mislim da mi stoji da sam procitala da je bio los u skoli. ono sto bi se reklo "nikad od njega znanstvenika". ajnstajn takoder. ne znam, meni to nes govori, mozda ja smo gledam stvari onako kako mi pase
    Ok, to za Einsteina je već izlizana priča koju svaki roditelj izvuče iz rukava kad mu dijete nije uspješno u školi.

A koliko genijalaca je prošlo klasično školovanje? Čisto statistički se moralo dogoditi da ih ima par i "s one strane", ali mislim da to nije nikakav ozbiljan argument.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

obrazovanje, ne skolovanje, to su razlicite stvari

volim i ja pricati o svemu, ne kuzim kakve to ima veze sa skolom konkretno, mogu nauciti i ostale stvari koje me zanimaju, nikad dosta znanja

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ok, ajmo neki zakljucak, ne kazem da ne-skolovanje stvara genijalce, nego da se moze biti genijalac i bez skole, zar ne. i da to nije rijetko. i da to po meni stavlja obavezno skolovanje kao jedini nacin obrazovanja djece pod upitnik.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pogotovo danasnji sistem koji mi se bas ne svida, ono gore sto sam opisala

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ok, ajmo neki zakljucak, ne kazem da ne-skolovanje stvara genijalce, nego da se moze biti genijalac i bez skole, zar ne. i da to nije rijetko. i da to po meni stavlja obavezno skolovanje kao jedini nacin obrazovanja djece pod upitnik.
    joooooj, kako neutemeljeno.
    Genijalac se rodi, njih je manje od promila.
    Ostali-ako se ne obrazuju-nemaju previše izbora.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

koju bi ti poruku prenijela djeci? i zasto mislis po difoltu da su moje poruke mojoj djeci da obrazovanje nije vazno?
    ja sam ih tako razumijela. da ne moraju učiti ono što ih ne zanima - pa meni to govori da ti misliš da neko opće obrazovanje nije bitno. ako sam krivo shvatila, ispričavam se.

ja bih željela da moja djeca njeguju svoje interese, ali da znaju moraju naučiti neki minimum čak i iz područja koja ih ne zanimaju i čak ako ne žele. i da se život ne vrti samo oko njihovih želja. i da to u konačnici jest za njihovo dobro. :naci:

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    A ovaj komentar da je priča o Tesli "boring"...pa mislim, to je stvarno mentalitet prosječne američke tv serije.
    Zašto? Ajd mi please reci zašto?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Zašto? Ajd mi please reci zašto?
    pa evo ajmo ovako: ako je priča o Tesli boring, o čemu je priča zanimljiva?
    Ako je ITKO doprinio kvaliteti života, on je.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pa evo ajmo ovako: ako je priča o Tesli boring, o čemu je priča zanimljiva?
    Ako je ITKO doprinio kvaliteti života, on je.
    Meni je priča o Tesli dosadna al mi je recimo zanimljiva priča o *** Goldin, ona pak nije doprinjela nikako kvaliteti života na zemlji a opet mi je zanimljivija od Tesle milijarde puta.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja mislim da se genijalac moze i postati, i da nije nuzno da se djeca skoluju da bi bila obrazovana, znaci ne umanjujem vaznost naobrazbe nego skolovanja

ma ja se sjecam kak je meni bilo u skoli, nekak smatram da bi drugim sistemom bila uspjesnija, a to zelim za svoju djecu, uspjeh a ne da se krpaju bezveze

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Zašto o zašto jedno isključuje drugo i kako možeš ponižavati priču o Tesli označavanjem kao "boring", samo da bude posebno ili?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zašto?
    Zato što je to milijun puta viđena scena iz američkih serija, gdje se svaki razgovor o znanosti smatra nečim užasno dosadnim i čini te vrlo nepopularnim u društvu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •