RozaGroza prvotno napisa
Pinky, ja sam išla u školu, završila faks, pa opet recimo ne znam č i ć, al gle čuda, i bez toga zarađujem i živim, kad pišem za posao č i ć mi ispravlja software, a kad budem muzla krave neće nju bit briga oću ja reć Čuj ili Ćuj.
Sad ispada da se zezam, al nadam se da vidiš neki dublji smisao u ovom što sam ti odgovorila. Nisu sva znanja koja bi trebali dobiti u školi imperativ da bismo bili uspješni i sretni u životu. A znam puno slučajeva gdje ih je neuspijeh u školi toliko poljuljao da im je to upropastilo cijeli život. Evo meni blizak primjer;
Ženska je pala iz matematike na polugodištu jer je nije kapirala, na kraju pala razred zbog matematike, od jada i sramote se premjestila u obrtničku školu koju je mrzila (savjetovali su joj i u gimnziji jer kao nije sposobna za gimanziju i bolje će joj ići u obrtničkoj) ispisala se na kraju iz škole bez mature, radila u pekari, od jada se propila, udala za narkića...kraj zamislite sami. A imala je jednako dobre ocjene kao ja, samo joj nije išla matematika, a profu to nije tangiralo ni 5 %. Ne govorim da je samo škola kriva, al pitam se, što bi bilo da nije ljosla matku.