pa ne bi knjaz postavio neko pitanje iz 'opće kulture' na koje bi dotični znao odgovorit. to ne bi bio njegov stil
ja se isto masu puta zamislim nad takvim stvarima. i ne volim one iste koje ni ti ne voliš.
ali, ok, priznajem da neka znanja iz 'opće kulture', u biti više od nekih, nisu nešto primjenjive u životu. većina ljudi može sasvim normalno živjeti a da nikad nisu čuli za crne rupe ili teslu.
ali ja ne mislim da ih zbog toga što nisu neophodna ne bi trebalo znati. da nisam dobila neko široko znanje, kako bih odabrala ono što želim raditi u životu, ono što me zanima?
da su mi roditelji pružali znanje samo iz onih stvari koje su primjenjive u životu, ili samo one za koje sam pokazala interes, nikad ne bih bila ono što danas jesam. jer neke stvari otkriješ slučajno, od silne opće kulture dobiješ uvid u sve pomalo, i onda možeš odabrati u kojem ćeš smjeru ići. nekad te neka mala usputna infrmacija usmjeri u neke nove smjerove...
ne znam dal me kužite, ali mislim da ako nismo izloženi pluritetnim utjecajima, onda smo ograničeni (pod pluritetni mislim i na opću kulturu i na životne stvari)