Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I samo jedan kontra-pitanje na sva ova pitanja: očeš li mu dat priliku za ovo i ono ako vidiš da želi to i to...

Kad vi vidite da je vaše dijete očito mizerno u školi, da ne stiže pohvatat sve, da se osjeća izolirano, odbačeno, ismijano od strane druge dijece, da ga profesori ne fermaju - što radite? Kako se nosite sa tim problemima? Jel se ti problemi rješe? Ili se dijete tako nosi sa tim do kraja škole, a vi mu sastrane govorite biće bolje biće bolje? Kako pomoći bucmastoj kčerkici koju zezaju da je debela il da nosi naočale, kako curicu obraniti od šlatanja, kako spasiti svoje dijete od buliiinga koje se dešava u školi? Kako dječaka koji je osjetljiviji od drugih i ne uspijeva rasturat nogać il košarku zaštititi od zafrkavanja?

Ili, imate super dobro dijete koje se kad se upiše u školu naglo promjeni, postane zločesto, želi Iphone jer ga ima Pero, želi Winks jer ga ima Ivona...a vi imate nekakva drugačija životna uvjerenja koja želite prenjeti na svoje dijete, al je utjecaj druge dijece toliko jak da na kraju il popustite il vam je dijete nesretno jer drugi imaju a ono nema.

Ne razumijem zašto svi moramo bit ko na traci isti. Jel moguče da "ja" imam drugačije želje za svoje dijete, ili je to da roditelj želi odgajati dijete po svojim uvjerenjima danas največi iskaz sebičnosti?

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    I samo jedan kontra-pitanje na sva ova pitanja: očeš li mu dat priliku za ovo i ono ako vidiš da želi to i to...

Kad vi vidite da je vaše dijete očito mizerno u školi, da ne stiže pohvatat sve, da se osjeća izolirano, odbačeno, ismijano od strane druge dijece, da ga profesori ne fermaju - što radite? Kako se nosite sa tim problemima? Jel se ti problemi rješe? Ili se dijete tako nosi sa tim do kraja škole, a vi mu sastrane govorite biće bolje biće bolje? Kako pomoći bucmastoj kčerkici koju zezaju da je debela il da nosi naočale, kako curicu obraniti od šlatanja, kako spasiti svoje dijete od buliiinga koje se dešava u školi? Kako dječaka koji je osjetljiviji od drugih i ne uspijeva rasturat nogać il košarku zaštititi od zafrkavanja?

Ili, imate super dobro dijete koje se kad se upiše u školu naglo promjeni, postane zločesto, želi Iphone jer ga ima Pero, želi Winks jer ga ima Ivona...a vi imate nekakva drugačija životna uvjerenja koja želite prenjeti na svoje dijete, al je utjecaj druge dijece toliko jak da na kraju il popustite il vam je dijete nesretno jer drugi imaju a ono nema.

Imaš pravo,Roza. Rješenje za sve je da dijete bude cijeli život u špajzi. S mamom. Da od doma uči, od odma radi, daleko od Velikog Strašnog Svijeta.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Imaš pravo,Roza. Rješenje za sve je da dijete bude cijeli život u špajzi. S mamom. Da od doma uči, od odma radi, daleko od Velikog Strašnog Svijeta.
    Ne, kod mene je rješenje da dijete bude na velikom ranchu okružen prirodom, konjima, psima, ovcama, da se kupa u potoku, igra na livadama, gradi logore u vlastitoj šumi, jede organski uzgojenu hranu, a jedno sat-dva dnevno doma sa mamom ući na zabavan i nestresan način. Stvarno će jadan bit isfrustriran - eto Jennifer kad već ser.emo...

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Konjima, psima, ovcama...samo ne ljudima. jer oni su zliiiiiiii.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Konjima, psima, ovcama...samo ne ljudima. jer oni su zliiiiiiii.
    Pa kako se uzme, dosta njih i jest zla, očito.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, kod mene je rješenje da dijete bude na velikom ranchu okružen prirodom, konjima, psima, ovcama, da se kupa u potoku, igra na livadama, gradi logore u vlastitoj šumi, jede organski uzgojenu hranu, a jedno sat-dva dnevno doma sa mamom ući na zabavan i nestresan način. Stvarno će jadan bit isfrustriran - eto Jennifer kad već ser.emo...
    Meni HS nije problem, mislim da ima neke dobre i neke loše strane kao i školovanje u školi, i da bilo gdje da se dijete školuje roditelj uvijek mora imati aktivnu ulogu u tome, ili nadzirati život svog djetea u školi (da ga tamo ne maltretiraju itd) i da ipak nađe i dobije ono što ga zanima (ako to škola ne nudi, a danas mnoga djeca idu na glazbu, plivanje ili druge aktivnosti van škole)... baš kao mislim da će to raditi i djeca u HS.

Ono zašto sam stavila u citat ono što je RozaG rekla jer ono što je meni najveći problem kod HS - slobodno vrijeme roditelja. HS pretpostavlja da netko od roditelja ne radi i da je uvijek s djecom. Dakle, HS pretposavlja da će se netko od roditelja 100% posvetiti djeci. Isto tako mi se čini da većina onih koji su za HS stvarno misle da je to obrazovanje bolje za djecu i da će takva djeca biti bolja djeca, odnosno ljudi, što je iz svih ovih komentara tako očito. Ja sam protiv takvih stavova jer ima mnogo dobrih ljudi koji su proizašli iz školskog sistema, nisu svi bezveznjaci pod utjecajem režima. A i ne mogu svi roditelji ostati kod kuće da bi školovali djecu. Dakle, za mene je uvijek draže raditi na poboljšanju redovnog školovanja, da bude protočnije i slobodnije, odnosno fleksibilnije (recimo ja bih da mi dijete može izostati koliko hoću da svi zajedno negdje otputujemo na duže vrijeme, kad želimo, bez da moramo to objašnjavati nekome). Meni je recimo rad na boljem školovanju za sve draži jer na taj način imam osjećaj da pridonosim osiguranje bolje i tolerantije okoline za svoje dijete koje će živjeti u tom društvu.

Taj argument da se radi prema individualnim potrebama djeteta (gle, današnje škole to ističu i pokušavaju, što vjerojatno ni ne može biti uspješno u okviru jednog razreda, jedino možda kad bi se drastično smanjio broj učenika i bio ne veći od 10 - još jedan korak prema boljem školskom obrazovanju) mi je također malo problematičan - ne znam kako će ta djeca poslije naučiti cijeniti potrebe i želje drugih ljudi ili će cijeli život težiti zadovoljavanju svojih osobnih potreba. Ne bih htjela stvoriti dijete koje će biti razmaženo i misliti da može uvijek dobiti sve što želi, od znanja (samo ono što ga zanim) do drugih stvari.

ne znam da li će mi ovaj post opet objaviti dan dva nakon što sam ga napisala jer onda ispadne da sam napisala nešto što više nije ni aktualno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •