Dobila sam osjećaj da rozagroza i drugi koji pričaju o hs uglavnom govore o školovanju manje djece. vjerojatno nije teško dijete naučiti 1+1 ili da su vrabac i sjenica ptice. ne vjerujem da kad djeca budu veća i znanje zahtjevnije da mogu računati isključivo na svoje znanje i sposobnost u poučavanju (kao, sad ću malo pročitati udžbenik i to istumačiti), ili računati na djedove i bake koji će tada vjerojatno biti tako stari da neće imati živaca tumačiti gradivo pubertetlijama, a ja osobno ne bih htjela računati na ljude izvana koji su nešto malo pročitali o tome i sad će poučavati moje dijete, ma koliko se to gledano izvana izgledalo zanimljivo prezentirano (evo govorim u odnosu na stariju djecu i naprednija znanja). Moguće je da će za stariji uzrast djece trebati iskeširati dobru lovu za privatne instrukcije. Ja sam u svakom slučaju za taj kontrolirani oblik, da se zna što bi trebali znati, jer sumnjam da bi roditelji to bili u stanju dobro isplanirati za stariju djecu (jedino ako im nije stalo do nekog konkretnog znanja pa puste djecu da uglavnom idu na satove pjevanja ili tenisa jer uglavnom to i vole) i ne vjerujem da je ikakvo znaje nametnuto znanje. Mislim da je to čisto nekakav minimum koji možeš proći uz nešto truda (Dakle, ne trebaju forsirati djecu da sad moraju izredati petice, kad im ionako nije stalo do školskih ocjena), a roditelji uvijek mogu dati neki komentar o tome što se uči (ako im se povijesne činjenice koje djeca uče ne sviđaju mogu o tome otvoreno razgovaraju s djecom pa neka djeca iz toga nauče kako uvijek mogu i smiju propitivati zadano znanje - a ne nužno sve odbacivati i na kraju se uopće ne suočiti s tim).
toliko od mene.