Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Roza, nema tri roditeljska mjesečno, ni blizu. Trebala bi biti 4 godišnje, ali obično su to tri godišnje. A dijete vodiš u školu prve dane, poslije ide samo, osim kad je ružno vrijeme.

I nije odricanje posvetiti se djeci, to je normalno. Svi se posvećujemo djeci, dok im to treba. Da li su tebi mama i tata jako trebali nakon 15 ili 18 godina? Meni nisu. Jedva sam čekala 18. da odem na studij u ZG. Sama, slobodna, a bila sam "dobra curica", odlikašica. I moja mama doma, potpuno posvećena svojoj djeci. Kao što sam i ja, 24 sata na raspolaganju i sretna zbog toga, ne odričem se ničega. Zato sam rodila još jedno dijete kad sam vidjela da me veliki sve manje trebaju. Ali, ostavila sam njima da odluče kad i koliko trebaju mamu.

Zato je najbolje ništa unaprijed ne planirati, nego pustiti dijete da nas vodi, jer odgoj je avantura, divna avantura.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 22.05.2011. at 20:20

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Krumpiric, to što se neka žena i muškarac žele posvetiti obitelji nije nikakav turbo promašaj niti pritisak, niti je to nešto nenormalno, možda je samo malkice neuobičajeno u današnjem business-oriented svijetu. I sorry ako ne želim da mi dijete bude novi modni mačak, ako je tebi svejedno, good for you, ja te ne osuđujem.
    Imati dijete zahtjeva određena odricanja i trud. Nema tu ništa neprirodno, pa i rodit zahtjeva odricanja i trud pa je to najprirodnija stvar na svijetu. I dojenje je svojevrstan trud i žrtva, budit se gazilijon puta po noći, vadit sisu svako 2 sata gdje god da si, al eto to sve radimo, i to je nešto najljepše i najprirodnije što jedna majka može učiniti za svoje novorođenče. Sigurno mi dijete neće postat iskompleksirano jer sam ga godinama dojila - ili sam time bacila prevelik teret na njegova leđa?

Ja se vrlo rado odričem i trudim za svoju obitelj, to mi je nešto najprirodnije što mogu učiniti.

Iskreno ne da mi se pričat više na ovaj način jer se čini da koliko god dobrih argumenata HSeri dali, ako vi imate iti jedan protiv, you win. Standard rasprave koji ste postavile je bezvezan i ne da mi se tako komunicirat - ali just for the record istraživanja pokazuju da su HS dijeca jednako ako ne i bolje obrazovana od djece iz državnih škola, socijaliziranija su i pristojnija, a roditelji im nisu svi neki lumeni niti su svi prosvjetni radnici, i mnoge od njih država nije kontrolirala na taj način koji mnoge od vas propagiraju.

Beti s punim poštovanjem, to što si mama 3 dijece ne čini te kraljicom majkom koja ima sve odgovore, i možeš bit jednako u krivu kao ja. Ja mislim da se za djecu treba odricati, treba se truditi a skroz ne mislim da bi dijete mene trebalo voditi kroz avanturu odgoja već obrnuto.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •