Stranica 33 od 69 PrviPrvi ... 23313233343543 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,601 do 1,650 od 3421

Tema: Homeschooling?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

joj pinky svaki put kad ti idem odgovoriti zazalim

sad ispadam ko neka zrtva, mislim jeebote. ne zna covjek vise sta bi ti rekao. ne smatram se zrtvom, ali isto tako mislim da to nije potrebno. to je gubljenje vremena u nekom produktivnom smislu. izgubis par godina skolovanja/zivota za q. a mogao si ih iskoristiti na pametniji nacin.

ja opce ne kuzim kak uspijes moje postove procitat na tak nacin, majke mi

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nije tako Roza,sorry..ti pušeš sad na jogurt,kad se već referiraš na moje postove.
    Ja i mnogi drugi poput mene žele mogućnost izbora,raznovrsnost,ne vidim apsolutno nišza loše u tome, dapače. No ključno pitanje je KAKO?
    Nisi odgovorila: kako ćeš obrazovati klinca iz područja koja nisi svladala ti ni tvoji ukućani? Jel očekuješ pomoć zajednice u vidu besplatnih instrukcija koje bi trajale godinama ili kako? I s obzirom da ne želiš da te itko ograničava da sama odabreš što,kako i koliko je najbolje za tvoje dijete,kako ćeš postaviti gdje je granica,koliko je dovoljno?
    Jel bi trebao sa sedam godina znati prezent pomoćnoh glagola iz stranog jezika ili sa deset,kojih jezika,kad bi trebao učiti pasiv,imperativ jel mu to uopće treba itd? Ili bi strani jezik poučavala isključivo komunikativno,bez da se dijete zamara s pojmovima pasiv i aktiv? (Ako da, onda si s time već trebala i početi)

I tako za svaki predmet...Jel se planiraš držati trenutno aktualnih udžbenika iz HR, ili nekih stranih ili uglavnom internet-znanjem,jel bi sama sastavljala vježbenice i radne listove..mislim...kužiš me?

Ja bih konkretne odgovore,kako si to zamislila?I nemoj sad opet o konzumerizmu,pokretnim trakama i ostalom...to znamo...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

svimbuso, jel ti to mene sprdas

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    svimbuso, jel ti to mene sprdas
    Ni slučajno, ozbiljna sam totalno, onaj ti je zadnji pasus baš bio slatko smiješan.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cuj, zabavljam se smisljajuci taktike skolovanja

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

joj mikka sad ispada da sam ja neka vanserijska čitačica. pa ti si u bar 10ak postova kukecala oko svojih iskustava u školi, čak se i svimbi zabrinila šta su ti to radili...
    onda ispada da jedino ja to čitam na neki čudni način.

možda ne pišeš o njima s namjerom da pišeš o sebi ko o žrtvi, ali hebi ga, nakon 5. žuganja čovjek te počne percipirati ko žrtvu pa se ljudi pitaju šta su ti to radili da imaš tako negativna iskustva.

ja očito imam veselo-selektivna sjećanja. sranja sam potisnila.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

najbolnije iskustvo vezano us školu u zadnjih 20 godina mi je današnji zagoreni ručak i opekotine koje sam dobila pokušavajući ga spasiti, a sve zbog hs

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

UK
    However, within this definition parents have generous latitude and much freedom. They don’t have to follow the national curriculum, enter children for exams, follow school hours or term times, give formal lessons, or mark work. Local authority inspectors can ask annually for written information on how a child is being educated, but they have no right to meet the child or visit the home. Should a local authority decide a child is not receiving a “suitable” education it does have powers to send them back to schoo.
    Slovenija
    Z izobraževanjem na domu mora učenec pridobiti vsaj enakovreden izobrazbeni standard, kot ga zagotavlja obvezni program javne šole.

Učenec mora opravljati preverjanje znanja, na podlagi katerega se ugotovi doseženi standard znanja. Preverjanje znanja se opravlja ob koncu vsakega šolskega leta. Doseženi standard znanja preverja osnovna šola, na katero je učenec vpisan.
    Test jednom godišnje. Stvarno drama. Ne znam zašto je slovenski pristup loš i zašto je uopće tako grozno povremeno dijete izložiti testiranju? Smije li dijete doživjeti stres, neuspjeh ili ga moramo zaštititi od svega?
    Mikka je negdje spomenula da će se dijete osjećati kao failure ako nešto ne zna na testu, a naučio bi recimo za 3-4 dana. Ajd, ako su testovi češći.
    Ali na ovom jednogodišnjem testiranju jedini koji se mogu osjećati kao failure su oni koji provode HS, ako im za godinu dana dijete nije usvojilo zakonski kurikulum.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pinky lol. Ja sam već spominjala profesora s katedre Opća povijest prava i države, ajme kako sam bila prestrašena svaki put kad sam kod njeg aizlazila na ispit, prethodno se naslušavši svega o njemu (bacanje indeksa kroz prozor je vidim česta tema urbanih legendi ), od nekih šovinističkih ispada do najobičnijeg vrijeđanja, ali za divno čudo, niti jedan od četiri puta što sam sjedila u tom kabinetu (tri puta sam u strahu odustajala) nisam ga čula da je rekao ma i jednu ružnu ili neprimjerenu riječ.
    Eto, a njih pedeset bi se bilo zaklelo da se prijetio svim i svačim...

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Opet kasnim, cubana je ubacila odličan post.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U biti, Pinky, ti nam hoćeš reći da se ne zamaramo oko vršnjačkog nasilja u školi jer da um to do odrasle dobi i tako blokira, ako je dijete tough gay kao ti? I da ne radimo od djece pi***ce brinući je li ih netko mlati ili omalovažava, jer je to sve za ljude (tj. djecu)?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mislim da Pinky nije gay

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ok, guy

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

gej je okej

juanita, mislim da je u induciranom pobačaju pravo žive osobe iznad prava nerođenog, osobito jer je pobačaj dozvoljen do trenutka kada su pravo i medicina odlučili da se ne radi o osobi (sad je to već i filozofsko pitanje).
    Ovdje se radi o dvije osobe s pravima, a pravo na nekakav raspon školovanja je pravo djeteta. Nije roditelja.
    Pitanje je jeli HS to pravo unaprijeđeno ili unazađeno (koja riječ), a ne čije je. Djetetovo je. Nije naše pravo "da školujemo dijete kako želimo".

Ja ću reći da sam sretala lječnike i "lječnike", profesore s velikim P i one bez dostojanstva. LUđake i genijalce, i svi su obogatili moj život (koliko god je bilo teško u nekim trenucima), jer su mi pomogli suočiti se s činjenicom da ni moji nadređeni neće biti po zamišljenom PSu. Ni suradnici. To je normalno. Svuda nas ima svakavih.

Možda će i vaša djeca biti NEUSPOREDIVO sposobnija surađivati s jednom profesoricom-djevicom (horoskopskom) nego s vama ako ste tipična anarhistica
    Jednostavno se rode takva, moja se kći rodila takva, a ja sam apsolutno neorganizirana.

Ja sam doživjela vršnjačko verbalno "nasilje", ma bolje rečeno neprihvaćanje-van škole, ne u školi. Van ikakve institucije. Valjda ta vaša djeca neće živjet u izolaciji!? Onda su moguća meta nasilju.

Zasad jedino kao argument za HS stoji individualizacija i prilagodba programa određenom djetetu-a to se može postići i poboljšanjima školskog sustava. OStalo me ništa ni blizu nije uvjerilo.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne, samo sam htjela reći da ima ljudi koji su prošli buling i ostali normalni. nikako da bi ga trebalo zanemariti, podržavati ili štojaznamšta.
    nisam tough, čak naprotiv...

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    kad bi vam ja počela pričati o tome šta su sve meni radili u školi, ovo gore je smijurija, doslovno smijurija. i mikkino i rozino. jer sam često mijenjala škole, bila outsider, u 8. razredu 20-30 cm veća od svih... imam feeling da se danas od muhe radi slona.
    tukli su me, da, branila sam se. bilo bi lipše da nisu. samo nisam niti ću od toga praviti neku veliku famu. bilo pa prošlo. ne kažem da je u redu, ali neću od sebe raditi žrtvu na način na koji svoju žrtvu opisuju mikka i roza.
    niti smatram da moje dijete zbog toga ne bi trebalo ići u školu.

meni je ovo totalno bezvezan komentar
    kao, dogodilo se i meni, pa ako može meni, zašto ne bi i vašoj djeci?

ja si utvaram da sam na ovom topicu objektivna
    za kontrolirani sam HS ali ne iz osobnih interesa jer ga nikad ne bih provodila
    ali oni koji znaju, umiju i žele, zašto ne?
    no koliko god mi Rozin nekontrolirani HS bio čudan i stran, toliko mi je čudna i ova zabrinutost i zaprepaštenost s druge strane
    mislim, za nekontrolirani HS reći da je strašan, to je u rangu Roze koja kaže da je sustav strašan
    oboje je debelo pretjerivanje

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku

juanita, mislim da je u induciranom pobačaju pravo žive osobe iznad prava nerođenog, osobito jer je pobačaj dozvoljen do trenutka kada su pravo i medicina odlučili da se ne radi o osobi (sad je to već i filozofsko pitanje).
    Ovdje se radi o dvije osobe s pravima, a pravo na nekakav raspon školovanja je pravo djeteta. Nije roditelja.
    Pitanje je jeli HS to pravo unaprijeđeno ili unazađeno (koja riječ), a ne čije je. Djetetovo je. Nije naše pravo "da školujemo dijete kako želimo".
    pa i kod žene pred porodom imaš dvije osobe s jednakim pravima
    ženu čije je pravo da rodi gdje želi
    i dijete čije je pravo da se rodi u zdravstveno sigurnim uvjetima
    žena kaže da je njezina spavaća soba zdravstveno sigurna okolina a zakon se s time ne slaže
    i što da se radi, kako da se izabere?

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, neću ulazit u ovo, mada bi se dalo.
    ali onda recimo primjer hospitaliziranog djeteta.
    jel ti opravdano to da roditelj nema pravo biti uz svoje hospitalizirano bolesno dijete?
    i da se to opravdava nedostatkom uvjeta?

e to te ja pitam.
    jer mi se čini da većina ovdje doživljava HS kao moguće "unazađivanje" .
    a on može biti i to, ali može biti i unapređivanje.
    i ako je to djetetovo pravo, tko pita djecu koja su isfrustrirana školom i nemaju alternative jer im se starci ne mogu seljakati ne bi li našli
    ok učitelja? kojih naravno ima i svaka im čast, itekako cijenim njihovu profesiju.
    ali što kad se zafdesi da recimo živiš u malom mjestu i osuđen si na jednog ili dva ne baš sjajna učitelja koji pri tom nisu nikakvi pedagozi?
    i nemojte mi reći da toga nema, ima.
    što je tu s pravima djeteta, jel se tu dijete onda pita?
    zašto za takvo dijete ne bi bilo moguće rješenje da se HS-a, ako to roditelji mogu organizirati?
    Posljednje uređivanje od mamma Juanita : 23.05.2011. at 13:15

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Prije pola sata gledam prvoškolke ( i prvoškolce) kako sve važne izlaze sa nastave, pričajući sa svojim prijateljicama, u tajicama, sa svojim roza (uglavnom je još sve roza) torbama, sigurno kreću put kuće, one su "velike", mogu same, prvi razred je skoro gotov, evo još samo koju tajnu prenijeti prijateljici, mahnuti učiteljici...

Ma, tko bi im to oduzeo!? Pogledajte ih ponekad, ti maleni najviše vole školu. Veliki "klipani" imaju sasvim drugi odnos prema školi, o kasnijim godinama i HS se da raspravljati.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Beti, ma sve štima, imam jednu takvu prvašicu i jednu trećašicu doma i zadovoljna sam njihovom školom.
    ali znam da nit je svugdje nit je svima tako.
    i zašto pobogu ljudi ne mogu birati?
    ako mogu birati vjersko opredjeljenje (ili će nam i to bigbrother država uskoro diktirat??:karikirani: )
    zašto ne mogu birati kako će obrazovati svoje dijete??
    Posljednje uređivanje od mamma Juanita : 23.05.2011. at 13:18

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    prvi razred je skoro gotov, evo još samo koju tajnu prenijeti prijateljici, mahnuti učiteljici...

Ma, tko bi im to oduzeo!?
    eto, ja svojoj oduzimam.
    jer ide u školu autom. i iz škole autom.
    i tako će do kraja 8. razreda.

dakle, tko je taj tko će odlučiti što je za moje dijete dobro,a što nije.
    uvijek nešto pretpostavljamo nečemu drugome.
    uvijek je nešto prioritet.
    dok smo mi, roditelji, odgovorni za njih, bit će onako kako mi kažemo.
    i to je od pamtivijeka tako.
    bez obzira na dječja prava.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku

no koliko god mi Rozin nekontrolirani HS bio čudan i stran, toliko mi je čudna i ova zabrinutost i zaprepaštenost s druge strane
    mislim, za nekontrolirani HS reći da je strašan, to je u rangu Roze koja kaže da je sustav strašan

Misliš li da bi bilo strašno da Romi koji su išli sa mnom u razred nisu naučili čitati i pisati zbog mogućnosti nekontroliranog hs-a?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa i kad mi roditelji odlučujemo da je najbolje da stave botoks i glume little miss sunshine ili kopaju od jutra do večeri ili...to je naše pravo

odgovarah apri.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 23.05.2011. at 13:23

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa Vidi poruku
    zašto za takvo dijete ne bi bilo moguće rješenje da se HS-a, ako to roditelji mogu organizirati?
    Svim srcem podupirem HS, slovenskog tipa. Ili nešto slično.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa Vidi poruku
    Beti, ma sve štima, imam jednu takvu prvašicu i jednu trećašicu doma i zadovoljna sam njihovom školom.
    ali znam da nit je svugdje nit je svima tako.
    i zašto pobogu ljudi ne mogu birati?
    ako mogu birati vjersko opredjeljenje (ili će nam i to bigbrother država uskoro diktirat??:karikirani: )
    zašto ne mogu birati kako će obrazovati svoje dijete??
    Pa bilo bi lijepo da mogu birati. Ja jesam za taj izbor, i to ne samo na deklarativnoj razini.

Ali ako država ima pravo reagirati na fizičko, psihičko, seksualno zanemarivanje/zlostavljanje, mislim da ni obrazovno ne bi trebalo biti iznimka.
    Dakle, neki sustav kontrole bi trebao postojati. Kakav, u to ne ulazim.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa i kad mi roditelji odlučujemo da je najbolje da stave botoks i glume little miss sunshine ili kopaju od jutra do večeri ili...to je naše pravo

da, zato postoji Sustav i Institucije da reagiraju.
    i zato - kontrolirani HS

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    da, zato postoji Sustav i Institucije da reagiraju.
    i zato - kontrolirani HS
    Pa kontrolirani HS nije ono što se poteže na ovom topiku. Na ovom se topiku poteže kako su informacije dobivene u školi nepotrebne. I kako je TEsla dosadan.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

eto, ja svojoj oduzimam.
    jer ide u školu autom. i iz škole autom.
    i tako će do kraja 8. razreda.

Zašto? Ako se smije znati ....
    I ima li prava ona to pitati i poželjeti drugačije, sa nadom da će se želja ispuniti?
    Pretpostavljam da ne, jer je cijeli post napisan u tom tonu, samo ne mogu razumijeti zašto ...

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Misliš li da bi bilo strašno da Romi koji su išli sa mnom u razred nisu naučili čitati i pisati zbog mogućnosti nekontroliranog hs-a?
    ok, bi
    ali sad bi ti Roza, npr., napisala da je i sustav jednako strašan
    jer taj isti sustav roditeljima malih Roma koji zakonski moraju u školu
    da novce da djeci kupe knjige
    pa im oni ne kupe knjige
    pa djeca bez knjiga idu u školu
    pa ukradu nekom kolegi iz razreda
    ili su u dobra stara vremena knjige dobivali pa bi ih starci iskoristili za potpalu ili prodali
    pa su oni u klupama sjedili jer su morali po zakonu
    a naučili nisu ništa (osim pisati i čitati)
    koliki je postotak onih koji upišu srednju školu?
    vrlo, vrlo mali
    pa nije li onda sustav strašan?

ja mislim da, bez obzira na ovo, sustav općenito nije strašan
    kao što mislim da ni NKHS općenito nije strašan
    može biti svašta drugo, ali strašan nije
    Posljednje uređivanje od sladjanaf : 23.05.2011. at 13:35

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj sne prvotno napisa Vidi poruku
    I ima li prava ona to pitati i poželjeti drugačije, sa nadom da će se želja ispuniti?
    Pretpostavljam da ne, jer je cijeli post napisan u tom tonu, samo ne mogu razumijeti zašto ...
    Živi dovoljno daleko da je jedino auto praktično. Ali i moj će autom u školu jer mora prijeći dvije vrlo vrlo prometne ceste do škole...tako da...i ja ću to uskraćivati
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 23.05.2011. at 13:35

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa kontrolirani HS nije ono što se poteže na ovom topiku. Na ovom se topiku poteže kako su informacije dobivene u školi nepotrebne. I kako je TEsla dosadan.
    Ja još uvijek nisam dobila odgovor od onih koji smatraju da je Tesla dosadan i nepotreban odgovor zašto se služe njegovim izumima ?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ah, ljepota življenja dalje od velikih gradova, dalje od jakog prometa, sa trešnjama i pticama oko kuće! Već u startu su uvjeti jako drugačiji, pa nije ni čudo da svatko od nas ima i drugačije ideje kako odgajati i školovati dijete.

Dok je zdravlja i ljubavi sve će biti dobro ( i malo novaca, da ipak i konzumerizam živi).

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mislim da to i nije neki argument, jer i ja se sad služim nekom vBulletin platformom o kojoj nemam pojma, a kamoli tko je izmislio (nekada sam dok je Roda bila na phpBB-u mislila da je anchie76 Ančica Sečan ), pa me to ne ometa.
    Pitanje je zapravo ima li takvih uopće ovdje, i Roza je rekla da misli da je potreban, ali joj je dosadno raspravljati o njemu.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ne, to je bio komentar - dogodilo se i meni (i mnogima) pa ne pravim od sebe žrtvu sistema ko one.
    apsolutno si ga krivo prokomentirala.

ako si utvaraš da si objektivna jer si "za kontrolirani hs, ne iz osobnih interesa .....zašto ne? " i ja sam, točno tako i ja mislim od a do ž, dapače - tako misli ogromni dio sudionica ove rasprave. dakle - ako si zbog toga objektivna, nisi jedina. onda smo skoro sve objektivne.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da to i nije neki argument, jer i ja se sad služim nekom vBulletin platformom o kojoj nemam pojma, a kamoli tko je izmislio (nekada sam dok je Roda bila na phpBB-u mislila da je anchie76 Ančica Sečan ), pa me to ne ometa.
    Pitanje je zapravo ima li takvih uopće ovdje, i Roza je rekla da misli da je potreban, ali joj je dosadno raspravljati o njemu.
    a jel treba učiti djecu o njemu, ako je dosadan
    I ne, malo se tko može usporediti s njime-prema onom što je dao čovječanstvu-tako da su ove usporedbe-nepotrebne

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ok, bi
    pa im oni ne kupe knjige
    ili su u dobra stara vremena knjige dobivali pa bi ih starci iskoristili za potpalu ili prodali
    vrlo, vrlo mali
    na ovakav način se mogu izvrćati apsolutno sve izjave u životu, na stranu koja ti paše.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ne, ne, pinky
    nego zato što mi je pretjerivanje i za sustav i za NKHS reći da je strašan

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma krumpirić, to si Rozine ideje, a i ona je to poslije porekla i napisala nešto drugo. mikka piše nešto drugo, ali ne prenosi uvijek najbolje misli na ekran. Pa je li potrebno da se ovdje trideset ljudi raspravlja s Rozom (većina njih i sami uz puno pretjerivanja), kao da ona jedna jedina određuje budućnost hrvatskog školstva i kao da je od vitalne važnosti da se upravo njoj nešto dokaže, i dokazuje i dokazuje dok ne kapitulira?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    na ovakav način se mogu izvrćati apsolutno sve izjave u životu, na stranu koja ti paše.
    i to radimo skoro svi na ovoj temi
    da bi dokazali što?
    da onaj drugi nikako ne može biti u pravu i da ima opasne ideje?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a gle kako kome

ma odoh ja , učit djecu o Tesli i BOškoviću , i živjeti u nadi da će im nešto ostati i da moji učenici neće za 20 godina reć da su njih dvojica dosadni i nepotrebni i izjednačiti ih sa nekim progamerom

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja još uvijek nisam dobila odgovor od onih koji smatraju da je Tesla dosadan i nepotreban odgovor zašto se služe njegovim izumima ?
    Ljudi ne psujem al vi me fakat često dovedete do toga da bi svašta napisala.
    Please citiraj rečenicu gdje sam napisala: Tesla je dosadan! Molim te.

Ako se dobro sječam, pošto se moji postovi ovdje seciraju ko miševi na katedri, pisala sam jedno 10 postova gdje se iz neznam ni ja kojeg razloga vama objašnjavam zašto mi je debatiranje dosadno pa i debatiranje na temu Tesle! Jel ne možete smislit ništa bolje da mi spustite nego se hvatate jedne apsolutno iskrivljene izjave i od toga pravite slona. Vi ste dosadne do bola a ne Tesla.

Mislim da vas večina ovdje nije upoznata sa tim što ljudska prava uistinu jesu. Ovakve rasprave se negdje gdje su ljudi educirani po tom pitanju i gdje se takva prava provode, ne bi vodile, bar ne na ovakvoj površnoj razini.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sne prvotno napisa Vidi poruku
    ne, nema pravo.
    kao što nema pravo odabrati cipele s visokom petom (ok, to joj ne pada na pamet, čisto hipotetički).
    ili se istetovirati.
    ili staviti pramenove.

zato što ja za sada bolje znam.
    i zato što je njezino obrazovanje za sada moja odgovornost, a ja sam procijenila da je škola u koju sam je upisala bolja od one koja joj je bliža.

tako da pretpostavljam kako i Roza misli da je odgovorna za svoje dijete i želi napraviti izbor koji ona smatra najboljim.
    pa pustimo je.
    neće njezino dijete biti jedino koje možda neće znati koliko je visoka Babilonska kula.
    kao što ni nečije neće biti jedino koje će prvu živu svinju vidjeti sa 18.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ok, ajmo onda ljudski o slovenskom modelu.
    Koji drži nešto vode.

Evo, ja ću reći da mene muči što mislim da je većina roditelja nesposobna provoditi HS.
    I što je "sad znam da ništa ne znam" istina i u obrnutoj situaciji-dakle: nemam pojma koliko ne znam.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

a jel treba učiti djecu o njemu, ako je dosadan
    I ne, malo se tko može usporediti s njime-prema onom što je dao čovječanstvu-tako da su ove usporedbe-nepotrebne
    Ne, djecu treba učiti samo onome što sami smatraju zanimljivim, naravno.
    A za ovo drugo, kao da sam negdje pročitala da je Tesla bio samo običan čovjek koji se bavio onime što je volio, neš ti čuda.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Maria, nisam izjednačavala Teslu s programerom, pobrkala si me, jbt, ovdje u svakom postu treba potanko pisati što se mislilo, ali je to u ovako živoj raspravi nemoguće, kasnim ionako.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne, nema pravo.
    kao što nema pravo odabrati cipele s visokom petom (ok, to joj ne pada na pamet, čisto hipotetički).
    ili se istetovirati.
    ili staviti pramenove.

zato što ja za sada bolje znam.
    i zato što je njezino obrazovanje za sada moja odgovornost, a ja sam procijenila da je škola u koju sam je upisala bolja od one koja joj je bliža.

tako da pretpostavljam kako i Roza misli da je odgovorna za svoje dijete i želi napraviti izbor koji ona smatra najboljim.
    pa pustimo je.
    neće njezino dijete biti jedino koje možda neće znati koliko je visoka Babilonska kula.
    kao što ni nečije neće biti jedino koje će prvu živu svinju vidjeti sa 18.
    ali će bit u manjini onih koji možda (ne konkretno rozino, nego dijete koje je HSano od roditelja koji ne znaju SVE i koje je biralo što mu je zanimljivo) nemaju nikakve božje šanse biti arhitekti, bez obzira na talente jer eto, nemaju osnove matematike, fizike, jer su im one sa 8g bile ubibože dosadne.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, djecu treba učiti samo onome što sami smatraju zanimljivim, naravno.
    A za ovo drugo, kao da sam negdje pročitala da je Tesla bio samo običan čovjek koji se bavio onime što je volio, neš ti čuda.
    o nevoljo.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, ajmo onda ljudski o slovenskom modelu.
    Koji drži nešto vode.

Evo, ja ću reći da mene muči što mislim da je većina roditelja nesposobna provoditi HS.
    I što je "sad znam da ništa ne znam" istina i u obrnutoj situaciji-dakle: nemam pojma koliko ne znam.
    ali imaš i nesposobne učitelje(opet da se ogradim, znam i puno izvrsnih, nemojte odmah skakat!)
    i vrlo često im nitko ne može ništa.
    mogu ti na pp poslati info o jednoj Rodinoj članici i njenoj borbi pa nek ti osobno kaže.
    zapravo dvije znam da su vodile velike bitke.
    a i jedna frendica "neroda", iskustva njene trćašice i učitelja koji ih verbalno ugnjetava i sustavno vrijeđa su prestrašna.
    znači sama forma ne garantira ništa ako se ne provodi kontrola ali i sankcije.
    a slovenski model forsira barem jednaku kontrolu nad roditeljima i djecom nego što je to slučaj u školama.
    i još im nitko nije pao na ispitu, zamislite!
    Posljednje uređivanje od mamma Juanita : 23.05.2011. at 13:58

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne generaliziraj i ne provociraj !

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ok, bi
    pa im oni ne kupe knjige
    vrlo, vrlo mali

Na kraju svog kratkog obrazovanja bar su znali govoriti hrvatski, koliko-toliko.

Nije li i to bolje, možda jedan mali korak prema integraciji u društvo?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •